Trendek, várakozások és hype-ok a digitális térben

Kapcsolódó cikkek

Trendek, várakozások és hype-ok a digitális térben

Trendek, várakozások és hype-ok a digitális térben

még több IoT

1 perc

Mesterséges intelligencia, ötödik generációs hálózat (5G), dolgok internete (IoT), gépek közötti kommunikáció (M2M) vagy éppen felhőszolgáltatások. Mi történt eddig, és merre haladnak ezek a technológiák? És mi a helyzet a felhasználókkal, legyen szó vállalatokról vagy magánszemélyekről.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

„A technológiai fejlődés eljutott arra a szintjére, amikor alapvetően ismét ott tartunk, hogy az emberi fejlődés a kérdés. Vagyis, hogy miként tudjuk alkalmazni, befogadni, hasznosítani mindazt, ami már elérhető megoldás” – fogalmazott a Gartner magyarországi képviseletének vezetője.  

„Ha az üzleti világot nézzük, akkor a cégek folyamatosan szembesülnek azzal, hogy a változással valahogy lépést kellene tartaniuk. A fejlődésnek a sebessége ugyanakkor olyan mértékűvé vált, hogy a hagyományos szervezet- és folyamatfejlesztési, illetve egyéb eszközök már nem elegendőek. Épp ezért a projektek nemcsak feltorlódtak, hanem egymásra halmozódtak” – tette hozzá Papp László.

Az interjúban a „hype”-okról is szó esett, idesorolható a mesterséges intelligencia, a digitalizáció – vagy digitális transzformáció – és a blokklánc (blockchain) is.

Arról, hogy miként lehet reálisabban tekinteni ezekre a technológiai lehetőségekre, hallgassa meg a Trend FM műsorát!