Szupergyors internet hálózhatja be Magyarországot

Szupergyors internet hálózhatja be Magyarországot

Szupergyors internet hálózhatja be Magyarországot

még több IoT

2 perc

A digitális forradalom tektonikus erejű változásokat hozhat a gazdaság minden területén.

Három éven belül szupergyors internet hálózhatja be egész Magyarországot. Ez létfontosságú a társadalmi és gazdasági fejlődés szempontjából, hiszen a gőzerővel dübörgő digitális ipari forradalom életünk minden területét átszövi. Aki nem alkalmazkodik a gyors változásokhoz, az pedig lemarad és előbb-utóbb elbukik. 

IoT, OTT, M2M, Big Data…

… szenzorok, startupok, automatizáció. Ezek ma a digitális világ leggyakoribb buzzword-jei (divatos technológiai kifejezései), melyek nagyban meg is határozzák azt, hogy milyen irányba halad a mindennapi élet és a gazdaság. 

A szeptember 29-30-án Siókon megrendezésre kerülő Internet Hungary hazánk legnagyobb digitális gazdaság-fókuszú konferenciájaként, két napon át 5-5 teremben szintén a fenti hívószavak mentén járja körbe a téma aktuális kérdéseit kiváló hazai és külföldi szakértők segítségével.

Még nagyobb sebességre kapcsol az internet 

Az Internet Hungary főtámogatója a Vodafone. A kétnapos siófoki rendezvényre mintegy 1600 látogatót várnak a szervezők.

Egy korszerű gazdaságban a fejlődés motorja a minél nagyobb sávszélesség és minél magasabb arányú internet-penetráció. Az Internet Hungary a téma fontossága miatt külön termet szentel annak, hogy miként lehet Magyarországon mindenhová eljuttatni a szélessávú internetet. 

Szó lesz többek között a Szupergyors Internet Projektről, melynek célja, hogy 2018-ra minden háztartás legalább 30 Mbps sávszélességű hozzáféréssel rendelkezzen. 

A rendezvényen felszólaló szakértők továbbá azt is részletesen bemutatják, hogy a hazai cégek 2020-ig milyen európai uniós támogatásokat vehetnek igénybe infokommunikációs fejlesztésekre és innovációra a Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program (GINOP) keretében.