Petpresso: IoT vigyáz a házi kedvencekre

Kapcsolódó cikkek

Petpresso: IoT vigyáz a házi kedvencekre

Petpresso: IoT vigyáz a házi kedvencekre

még több IoT

1 perc

Néhány hete startolt a spanyol startup közösségi finanszírozási kampánya a Kickstarteren.

A társaság célja 15 ezer dollárnyi (csaknem 3,8 millió forintnyi) támogatás összegyűjtése április 26-ig. Az első megrendelők a tervek szerint 169 dollárért juthatnak hozzá a készülékhez.

A Petpresso kifejezetten macskák számára tervezett eszköz, mely – az elképzelések szerint – valódi segítséget és könnyebbséget jelent azoknak a tulajdonosoknak, akik nem tudnak mindig ott lenni, hogy figyelhessenek kedvencükre. A készülék jó szolgálatot tehet a különféle egészségügyi problémákban szenvedő, például túlsúlyos, cukorbeteg vagy veseelégtelenséggel küzdő háziállatokkal való törődésben.

A Petpresso segítségével beállítható akár előre ütemezett rend szerint is az eledel- és vízadagolás, a berendezés ráadásul értesítéseket és figyelmeztetéseket is küld a gazdának, ha az állattal bármilyen gond adódik.

Daniel Morales, a cég elnök-vezérigazgatója elmondta, a fejlesztés segítségével a tulajdonosok megbizonyosodhatnak afelől, hogy minden rendben van kedvencükkel – akkor is, ha akár több napig távol vannak az otthontól. A kapcsolódó applikáció pedig folyamatosan, valós időben továbbítja a mért adatokat a gazdák okostelefonjára.

Javier Castro alapítótag és a termék megtervezője hozzátette, saját tapasztalatok adták az ötletet az okoskészülék kifejlesztéséhez. A tervező túlsúlyos macskájának keresett olyan eszközt, amellyel nemcsak etethetné az állatot, de szemmel is tarthatná azt.

A fejlesztés során állatorvosokkal és macskatulajdonosokkal is együtt dolgoztak. A Petpresso működése a gépi tanulási mechanizmuson (machine learning), a mesterséges intelligencián (AI) és a Dolgok Internetén (IoT) alapul.

Forrás: