Nagyot kaszál a Segway fűnyíró robotja

Kapcsolódó cikkek

Nagyot kaszál a Segway fűnyíró robotja

Nagyot kaszál a Segway fűnyíró robotja

még több IoT

1 perc

A cég bemutatta első kerti robotját, a Navimow-t, amely GPS-t vesz igénybe. Ez azt jelenti, hogy más önjáró gépekkel ellentétben esetében nincs szükség határolóhuzal használatára.

A Segway szerint az Exact Fusion Locating System segítségével a Navimow pontos pozíciókat és szisztematikus fűnyírási mintákat használ, és két centiméteres pontossággal tudja tartani helyzetét. Ha a GPS-jel pedig átmenetileg gyengének bizonyulna, akkor a robot szenzorainak köszönhetően képes továbbra is mozgásban maradni.

A felhasználók a kapcsolódó okostelefonos alkalmazásban állíthatják be a lenyírandó terület határait – beleértve a kikerülendő részeket is. A gyártó szerint az algoritmus szisztematikusan határozza meg a munkaterületet, így a gép nem gurul össze-vissza a már gondozott gyeprészeken.

Ellentétes forgású pengéinek köszönhetően a talajhoz viszonyítva a lehető legközelebb tud dolgozni. Blade Halt technológiája révén pedig érzékeli a fűben lévő élőlényeket vagy objektumokat, például háziállatokat, játékokat vagy gyerekeket, és ilyenkor pengék működése azonnal leáll. Ezen felül vízálló is, esőérzékelő szenzorainak köszönhetően pedig visszagurul a töltőállomáshoz, ha csapadékot észlelne.

A gép akár 45 fokos pázsiton is képes megbirkózni a lejtőkkel, és viszonylag halknak mondható, 54 decibeles hangerővel működik.

A Navimow a kijelölt terület nagyságától függően négy változatban kapható. Az 1.199 euróba kerülő H500E legfeljebb 500 négyzetméteres, az 1.499 eurós H800E maximum 800 négyzetméteres pázsit lenyírására képes. A H1500 ára 1.999 euró, a H3000E pedig 2.499 euróba kerül.

Forrás: