Zuhany alatt is használható az okoshangszóró

Kapcsolódó cikkek

Zuhany alatt is használható az okoshangszóró

Zuhany alatt is használható az okoshangszóró

szórakozás

2 perc

Az intelligens otthonok minden létező és feltételezett igényre szeretnének megoldást kínálni. A vízálló Aqua Dew készülékkel például akár a fürdőszobából is irányíthatók az otthoni, világhálóra csatlakozó eszközök.

A hangszóró a hangvezérlés mellett  – ahogy az elvárható – zenelejátszára is alkalmas. Nem is akárhogyan: 90 decibelre is „feltekerhető”. A zuhanykabinban (is) elhelyezhető eszközzel a felhasználó kedve szerint felolvastathatja a legfrissebb híreket, kezelheti egyéb intelligens otthoni berendezéseit, hívásokat indíthat és üzeneteket küldhet, de akár felkapcsolhatja az okosvilágítást is a nappaliban.

Az Aqua Dew fekete, sötétkék, türkizkék és drapp színben lesz elérhető, működése pedig megegyezik az Amazon Echo és az Echo Dot készülékkel. Az eszköz IPX5 vízálló minősítése azt jelenti, hogy bármilyen szögből érheti vízsugár, ez nem okoz problémát, vízbe ejtve viszont tönkremegy.

A készülék hasonló formájú, mint az Echo Dot, azonban jóval nagyobb annál, konkrétan 11 centiméter átmérőjű és 5 centiméter vastag. Tetszés szerint asztalra is állítható, de pántjának köszönhetően fel is akasztható, vagy egy tapadókorong segítségével a falon is rögzíthető.

Az eszköz wifi és Bluetooth hálózatra is tud csatlakozni. Az alapvető hangerő-szabályozó és a némítás mellett egy WPS (Wifi Protected Setup) gomb is rendelkezésre áll a biztonságos wifi-kapcsolatokhoz. A két mikrofonbemenet szintén a készülék tetején található, valamint négy darab hatszínű LED-et is kapott a hangszóró. Az oldalán pedig mikro-USB töltő bemenetet helyeztek el, amelyet szintén vízálló borítás véd.

Az okoshangszóró újratölthető lítium-ion akkumulátorokkal működik, egy feltöltéssel hat-nyolc órán keresztül használható. Az üzemidőt hosszabbítja, hogy húsz perc készenlét után az eszköz magától kikapcsol.

A Wasserstein cég a fejlesztéshez Kickstarter-kampányt is indított, ami sikerrel zárult. A prototípus véglegesítéséhez azonban még az Amazon engedélyére is szükség van, a termék csak ezt követően kerülhet kereskedelmi forgalomba.

Forrás: