Kényelmes főzés IoT-eszközökkel

Kényelmes főzés IoT-eszközökkel

Kényelmes főzés IoT-eszközökkel

még több IoT

2 perc

Manapság már több fejlesztés is elérhető a konyha „okosabbá” tételéhez.

Bluetooth-os hőmérők

A steak tökéletes hőmérsékleten történő sütése komoly körültekintést igényel. Az okoshőmérők hasznosak lehetnek mindehhez, ráadásul így a felhasználó egyidőben több konyhai műveletet is elvégezhet. A 70 dolláros Meater szondáról már oldalunkon is olvashattak. A Bluetooth-os készülék a kapcsolódó mobilalkalmazáson keresztül figyelmeztet, amikor az étel hőmérséklete eléri a kívánt értéket.

A Weber iGrill technológiája több grillezési módhoz is használható. A beépített Bluetooth-os szondát tartalmazó fejlesztéssel szintén monitorozható a hús hőmérséklete a kapcsolódó applikáción keresztül.

Intelligens csaptelepek

A Kohler és a Delta érintés nélküli modelljei egyaránt kompatibilisek a különféle hangalapú asszisztensekkel. Árazásuk típustól és modelltől függően 500 és 1.200 dollár között mozog.

Fontos azonban megjegyezni, hogy az ilyen innovatív csaptelepekhez kis túlzással gyakorlatilag külön használati utasításra van szükség. A hangvezérlés miatt ugyanis nem lehet „csak úgy” hozzájuk érni vagy megnyitni azokat.

A kávézás sem maradhat ki a tech-es fejlődésből

Az okoskávéfőzők esetén a felhasználó Wi-Fi-kapcsolaton keresztül is előre beütemezheti a reggeli forró ital lefőzését, vagy bármikor kérhet egy friss kávét egy egyszerű hangutasítással is.

A 195,95 dolláros Behmor Connected kávéfőzőről korábban oldalunkon is olvashattak. A kapcsolódó okostelefonos applikáción keresztül igény szerint beállítható a vízhőmérséklet, az előáztatás vagy a pörkölés ideje. De az irányítás az Alexa-kompatibilitásnak köszönhetően hangutasítással is lehetséges.

Intelligens világítás

Ahogy más világítástechnikai megoldásoknál, itt is automatikusan beállítható a megfelelő szín, fényerősség és időtartam, illetve igény szerint ezek kombinációja a reggeli elfogyasztásához vagy a hangulatos vacsorákhoz.

A kínálatban megtalálható a 89,99 dolláros Lifx Z Multi-Color LED Wi-Fi Light Strip fénycsík és a csupán 8 dolláros Wyze okosizzó is (utóbbiról mi is írtunk korábban).

Forrás: