Gasztrotipp: így sütheti tökéletesre a húst

Kapcsolódó cikkek

Gasztrotipp: így sütheti tökéletesre a húst

Gasztrotipp: így sütheti tökéletesre a húst

még több IoT

2 perc

Bizonyára sokaknak okozott már bosszúságot a túlsütött hús. A grillezett vagy BBQ-zott darabok megfelelő elkészítését hivatott segíteni a Meater intelligens húshőmérő.

A fejlesztők frappáns névadását tükrözi, hogy a termék nevében az angol „meat” szó jelentése hús, a „meter” pedig mérőeszközt is jelent. A vezeték nélkül működő kettős szenzor egyszerre képes monitorozni a hús és az azt körülvevő levegő hőmérsékletét.

Használatához az Android és iOS operációs rendszereken egyaránt elérhető Meater alkalmazásra van szükség. A tulajdonos okostelefonja segítségével, Bluetooth-on keresztül kapcsolódhat a szondához. Az eszközön vonal mutatja, hogy milyen mélyen kell a húsba helyezni. Ezután ki kell választani az elkészíteni kívánt hús típusát és az elkészítés módját, vagy az előre programozott opciók közül megkeresni a megfelelőt.

Az applikáció segítségével folyamatosan nyomon követhető a sütnivaló állapota, sőt a kütyü 10 perccel a folyamat várható befejezése előtt is jelez. Ez utóbbi különösen akkor hasznos, ha például egyszerre több ételt is készít az alkalmi séf.

Sokoldalú alkalmazás

A hőmérő előnye, hogy beépített társaival ellentétben valóban pontos hőmérsékleti adatokkal képes szolgálni. A töltése is nagyon egyszerű, csak vissza kell helyezni a cserélhető ceruzaelemmel működő tartójába. A tesztelő újságíró szerint különösen a vastagabb húsok – például a steakek – elkészítésénél bizonyult hasznosnak, de egyébként bármilyen húshoz használható, legyen az marhából, sertésből, baromfiból vagy másból.

Bővíthető a hatótávolsága

A hőmérő adatküldése nagyjából 9 méteres hatótávolságon belül működik csak, a külön rendelhető WiFi-s kiegészítővel viszont már 50 méterig használható. Hőmérsékleti korlátozásra is figyelniük kell a felhasználóknak, a hús belső hőmérséklete ugyanis maximum 100, míg az azt körülvevő levegőé legfeljebb 275 Celsius fok lehet. Az eszköz nemesacél tűből és kerámia nyélből készült, és megkérik az árát, hiszen 89 euróba (több mint 28 ezer forintba) kerül.

Forrás: