Jógázás okosan és hatékonyan

Kapcsolódó cikkek

Jógázás okosan és hatékonyan

Jógázás okosan és hatékonyan

még több IoT

2 perc

A csúcstechnológiás eszközök nemcsak felpörgethetnek, de az elmélyült, meditatív tornázás során is jól jöhetnek.

A Dolgok Internete (IoT) megoldások révén akár otthoni körülmények között is az igényeknek megfelelő környezet alakítható ki. Lássuk, milyen fejlesztések járulnak hozzá mindehhez.

Pro Acoustics Yoga Studio Sound System

A vezeték nélküli Bluetooth-os hangrendszer tulajdonosa okostelefonja segítségével igény szerint hallgathatja az edzéshez leginkább megfelelő dallamokat és nyugtató hangokat. A rendszer része két Yamaha VXS8 falra szerelhető hangszóró, melyekkel biztosítható az optimális hangzás.

Az ötcsatornás – szintén Bluetooth-os – erősítővel bármikor lehet dalt váltani, vagy akár teljesen le is lehet némítani a készüléket, hogy a jógázó maximálisan „befelé” figyelhessen. A teljes rendszer ára eléri az 1.050 dollárt, de egyes részei külön-külön is megrendelhetők a gyártó honlapjáról.

Wearable X Nadi X Mesh

Az okosnadrág a csípő, a térd és a boka környékére ágyazott szenzoroknak köszönhetően gyengéd vibrálással segíti hozzá viselőjét a gyakorlatok elvégzéséhez és azok esetleges korrigálásához.

Az okostelefonos csatlakozás Bluetooth-on keresztül történik. A kapcsolódó applikáció révén a felhasználó saját preferenciái alapján választhat a különféle edzések közül és hangutasítások alapján csinálhatja végig azokat. A ruházat a Wearable X oldaláról rendelhető meg 249 dollárért.

Smart Wi-Fi Essential Oil Diffuser

Az illóolaj párologtató használata biztonságosabb, mint a füstölőé – és ez esetben szó szerint okosabb is. Az Asakuki japán cég párologtatója WiFi-n keresztül és a TuyaSmart alkalmazással párosítva is működik, így gyakorlatilag bármilyen okoseszközről irányítható. Könnyedén ki- és bekapcsolható, szabályozható az illatfelhő sűrűsége, ütemezhető a permetezés, a színváltó funkciónak köszönhetően pedig beállítható a felhasználó aktuális hangulatához igazodó árnyalat.

A használathoz néhány csepp vízre és a kedvenc illóolajra van szükség és már élvezhető is a kedvenc illat nagyjából 16 órán keresztül. A termék ára 42 dollár, bővebb információk a vállalat weboldalán találhatók.

A folytatásban további három fejlesztést mutatunk be.

Forrás: