Íme, az idei CES legfurcsább fejlesztései

Kapcsolódó cikkek

Íme, az idei CES legfurcsább fejlesztései

Íme, az idei CES legfurcsább fejlesztései

még több IoT

3 perc

Habár a CES elsősorban technológiai világkiállítás, a nagy számok törvénye alapján itt is előfordulnak meglepő, nem éppen szokványos fejlesztések, különösen a viselhető kiegészítők között. Lássuk, mik is voltak ezek 2019-ben!

Monit, a „pelenkaokosító”

A légzésfigyelő babaruha talán még nem számít meghökkentőnek, a Monit viszont új szintre emeli a legkisebbekről való gondoskodást. Az apró eszközt a pelenka külső részéhez kell csatlakoztatni, így képes jelezni, ha eljött a csere ideje. A cég szerint a Monit egészségügyi célokat is szolgál. A fejlesztők ugyanis abban bízik, hogy az okoseszköz használatával csökkenthető a húgyúti fertőzések és a pelenkakiütés előfordulása. A készülék Kínában és Japánban már 2018 vége óta kapható, az Egyesült Államokba pedig – a Huggies pelenkagyártó céggel való együttműködés keretében – a tervek szerint még ebben az évben megérkezik.

Gombnyomásra átszínezhető ékszer

A divatrajongóknak különösen fontos, hogy ékszereik passzoljanak aktuális öltözékükhöz. Az iGlam beépített LED-es, színváltó darabjaival a színek széles skálája áll rendelkezésre, így az sem gond, ha viselőjük napközben netalán átöltözne.

A kiegészítő a kapcsolódó okostelefonos applikációval vezérelhető, egy feltöltéssel viszont maximum 5 órányi viseletet bír. Ha valakinek ez nem lenne elég, hordozható töltőtokkal orvosolhatja a problémát.

Navigációs karpánt

A viselhető kiegészítők jól jöhetnek a tájékozódásban is. Az OnTracks továbbgondolta ezt a funkciót, és olyan eszközt fejlesztett ki, amely anélkül segít a navigálásban, hogy folyamatosan nézni kellene a képernyőjét.

A GuideWatches párban használható. Mindkét darabot a csuklóra kell tenni, a helyes irányt pedig vibrálás jelzi. Abban az esetben, hogyha balra kell fordulni, a bal csuklón lévő darab rezeg és fordítva. A készülék kétféle verzióban érhető el: hagyományos óraszíjjal és sportosabb, kesztyű változatban.

A fejlesztés elsősorban kerékpárosoknak és futóknak lehet hasznos, akik nem szeretnék levenni a szemüket az útról, miközben haladnak. A kapcsolódó Indiegogo-kampány során a kitűzött támogatási összeg 104%-a gyűlt össze. A terméket jelenleg a gyártó honlapjáról lehet megrendelni, a legolcsóbb, normál csomag ára 179 euró. Hasonló innovációs ötletre már volt példa, a biciklis okoskabátokról mi is beszámoltunk korábban.

DreamOn a pihentetőbb alvásért

A karpánt alacsony frekvenciájú impulzusokkal segíti az agy „kikapcsolását”. A tervezők szerint az eszköz képes visszaadni a természetes, mély alvási fázis során jellemző alacsony frekvenciájú agyhullámokat, így viselője gyorsabban elaludhat. Mivel a készüléknek szorongáscsökkentő és relaxációs hatása is van, így meditációs segédeszközként is használható.

A kapcsolódó Indiegogo-kampány tavaly novemberben zárult, és a kitűzött támogatási célnak a több mint hétszerese gyűlt össze. A kiszállítás márciustól várható az Egyesült Államok területén.

Az öv, amely mindent tud

A Welt fejlesztése első ránézésre hagyományos bőr övnek tűnik, valójában azonban nagyban hozzájárulhat a felhasználó egészségének megőrzéséhez. Az öv ugyanis képes kommunikálni viselője okostelefonjával, aki így feketén-fehéren láthatja aktuális derékméretét, a napi megtett lépések számát vagy éppen az elfogyasztott ételekre vonatkozó információkat. Az adatok heti bontásban is megjelennek.

Forrás: