Hangokból ismerné fel érzelmeinket az Amazon

Kapcsolódó cikkek

Hangokból ismerné fel érzelmeinket az Amazon

Hangokból ismerné fel érzelmeinket az Amazon

még több IoT

1 perc

Képes lehet az emberi érzések detektálására az Amazon új, hangra aktiválható, csuklón viselhető, még fejlesztés alatt álló eszköze – számolt be róla a Bloomberg.

A hírügynökség értesülései alapján az óriáscég szoftveres és hardveres csapatai együtt dolgoznak a termék kifejlesztésén. A saját applikációjával összehangoltan működő eszköz mikrofonjai állítólag képesek lesznek a tulajdonos hangjából megállapítani annak érzelmi állapotát.

A cég Lab126 nevű egységéhez köthető a Kindle könyvolvasók, a Fire Phone és az Echo hangszóró fejlesztése is. Az Amazon Echón keresztül ismerte meg Alexát, a digitális asszintenst a világ. A divízió mérnökei állítólag a számítógépes látás segítségével navigáló, egyfajta mobil Alexaként működő otthoni robot kifejlesztésén is dolgoznak. Ezek az újdonságok a virtuális asszisztens köré épülő ökoszisztéma kiépítésére mutatnak, melyben a robot adná az eszköz mobilitását.

Biológiai háttérre épül

Az emóciókat olvasni képes készülék egyáltalán nem földtől elrugaszkodott gondolat, hiszen egy adott személy pillanatnyi lelkiállapotát számos biomarker jelezheti mérhető módon. Ezt támasztják alá az emberek beszédmódjából kiolvasható információkról végzett kutatások is. Ugyanakkor az, hogy valakinek a hangulatáról pontos, vagy legalábbis megbízható képet adjon egy eszköz, egyelőre nagy kihívást jelenthet minden cégnek. Nem véletlen tehát, hogy ez idáig erre nem született megoldás.

A viselhető kiegészítőről hírt adó beszámoló is arra a végkövetkeztetésre jutott: egyelőre nem világos, meddig jutott el az Amazon projektje, és egyáltalán lesz-e belőle később kereskedelmi forgalomba hozható fejlesztés.

Forrás: