Dubajban már tesztelik a személyszállító drónt

Dubajban már tesztelik a személyszállító drónt

Dubajban már tesztelik a személyszállító drónt

még több IoT

3 perc

Még tavaly mutatták be először a kínai Ehang 184-est, mely akkor a teljesen autonóm személyi közlekedés lehetőségét ígérte – mostanra éles tesztfázisig jutottak a közel-keleti országban.

Az elektromotorokkal hajtott drón egy személyt képes szállítani és akár háromszáz méteres magasságba is emelkedve 100 kilométer per órás sebességre gyorsulhat. Elemeivel egyszerre félórás, legfeljebb ötven kilométeres utat tud megtenni – számolt be a próbaüzemről az Index.

Beülne egy önjáró helikopterbe?

A szerkezet repülés során végig kapcsolatban áll egy vezérlőközponttal, ez azonban csak az esetleges meghibásodások esetén lép közbe, a rendszer teljesen automatikusan képes A pontból B pontba szállítani utasát.

Az okostelefonos applikáción „megrendelhető” légitaxi a kívánt helyen landol, beszállás után pedig a beépített táblagép segítségével lehet megadni a célállomást. A szerkezet, mérete miatt, egyelőre csak egy, legfeljebb 100 kg súlyú utast és kis csomagját képes szállítani.

Dubaj korábban is tesztelt önjáró közlekedési eszközöket. Az Egyesült Arab Emírségek a hatóság közlése szerint 2030-ra a közlekedés egynegyedét ilyenekkel szeretné megoldani.