CES 2021: íme, a legmenőbb és legfurcsább robotok

Kapcsolódó cikkek

CES 2021: íme, a legmenőbb és legfurcsább robotok

CES 2021: íme, a legmenőbb és legfurcsább robotok

még több IoT

2 perc

Bár az okosotthonokban még várat magára a robotinvázió, de azért újabb és meghökkentőbb jelentkezők évről évre akadnak.

Samsung JetBot 90 AI+

A dél-koreai cég új robotporszívója tárgyfelismerő technológiájának köszönhetően azonosítja és osztályozza a különféle objektumokat, majd ezek alapján határozza meg a legoptimálisabb tisztítási útvonalat.

A lézeres távérzékelés (LIDAR) és a 3D szenzorok révén a gép képes kikerülni a kábeleket és az apró tárgyakat, ugyanakkor még a lakás legnehezebben elérhető sarkait is megtisztítja. A porszívó beépített kamerával is rendelkezik, valamint csatlakoztatható a gyártó SmartThings applikációjához, így működés közben is folyamatosan szemmel tartható. 

Vanguard Industries MOFLIN

A japán gyártó mesterséges intelligencián alapuló robotállata leginkább talán egy fül nélküli nyúlra emlékeztet. A plüssjáték különlegessége, hogy a valódi állatok viselkedését, tanulási folyamatát próbálja másolni.

A fejlett tanulási algoritmusa lehetővé teszi az idő folyamán egyre növekvő mennyiségű tudásanyag elsajátítását. A MOFLIN folyamatosan felhasználja az interakciókat a kapcsolódó minták felállítására, környezetét pedig beépített szenzorai segítségével érzékeli és minősíti.

Samsung Bot Handy

Ez a robotikai innováció a fejlett mesterséges intelligenciára támaszkodva képes felismerni és felvenni különböző méretű, alakú és súlyú tárgyakat.

A gépi karral megfoghatók és mozgathatók a különböző otthoni tárgyak. A nem éppen szokványos gépezet besegíthet a házimunkában, például a helyiségek kitakarításában vagy étkezés után az ételek elpakolásában.

NUWA Robotics Kebbi Air

Egy olyan többfunkciós fejlesztésről van szó, amely tanárként és játszótársként is funkcionál a gyermekek számára. A játékmacskára emlékeztető robot feje egy számítógépes képernyő, amelyen igény szerint különféle tananyagok, videók és játékok jeleníthetők meg. Ezen felül a gép énekkel és tánccal gondoskodik a gyerekek szórakoztatásáról.

ITRI Dars

A tajvani Ipari és technológiai kutatóintézet (ITRI) kétkarú robotja karjainak és ujjainak köszönhetően számos feladatot képes elvégezni. Legyen szó például egy üveg kinyitásáról vagy akár zongorázásról – ha valakinek esetleg robot által játszott zene hallgatásához támadna kedve.

Forrás: