CES 2016: A Dolgok Internete lesz a fő csapásirány

CES 2016: A Dolgok Internete lesz a fő csapásirány

CES 2016: A Dolgok Internete lesz a fő csapásirány

még több IoT

2 perc

Az okostechnológia fokozatosan a mindennapjaink részévé válik, a techvilág következő csúcsrendezvényén is még nagyobb szerepet kap az Internet of Things (IoT).

A CES 2016 kiállítás és szakmai találkozó nagyjából 100 ezer négyzetméteren több mint 3600 kiállítónak ad helyet, akik a világon akár először ezen az expón mutathatják be legújabb fogyasztói elektronikai termékeiket és szolgáltatásaikat.

A CES 2016 kiállítás január 6. és 9. között várja látogatóit Las Vegasban.A 2015-ös rekorderedmények után egy új, továbbfejlesztett regisztrációhitelesítő rendszert vezettek be, amellyel a szervezők a látogatók számát 176 ezer alatt kívánják tartani, és megőrizni a szakmai résztvevők közt megszokott CES színvonalat.

Nulladik nap

A Consumer Electronics Association (CEA – Fogyasztói Elektronikai Szövetség) nemrég bejelentette, milyen előadások várhatóak a CES 2016 all-star sorozatában. Gondolatébresztő prezentációjával az Intel ügyvezetője, Brian Krzanich indítja a nulladik napot.

Kraznich a tavalyi rendezvényen azt a témát járta körbe, hogy milyen irányokat vehet a számítástechnika fejlődése a következő 20 évben. Az ügyvezető a januári előadásán ismét azokra az új irányokra fókuszál, melyek a technológia határainak elmosódásával formálják világunkat, kitérve a változásoknak köszönhető eddigi tapasztalatokra is.

Gary Shapiro, a CEA elnöke szerint az olyan Intel innovációk, mint az erős táblagépek, a hordható elektronika, a PC-k, az okosautók, az okosotthonok és a világhálóra kapcsolódó készülékek, a felhőszolgáltatások mind-mind az ébredező Dolgok Internetének (IoT) alapjául szolgálnak. „A fogyasztói elektronika jövő évi legnagyobb rendezvényén az IoT lesz a fő csapásirány” – tette hozzá.

Magyar cég a CES-en

Hazánkból eddig a már több alkalommal bemutatkozott, budapesti székhelyű GPS Turner szoftverfejlesztő cég regisztrált a szakkiállításra. A társaság termékeit a számítógépes kiegészítők, fitnesz- és sportkiegészítők, egyéb fogyasztói és hordható technológiák kategóriákban regisztrálta.

További előadókról a szervezők heteken belül adnak tájékoztatást a CES hivatalos webodalán.