Távolságmérő funkcióval bővült a Google Maps

Kapcsolódó cikkek

Távolságmérő funkcióval bővült a Google Maps

Távolságmérő funkcióval bővült a Google Maps

logisztika

1 perc

A Google térképszolgáltatását számítógépről használók észrevehettek egy új funkciót, amelyre a felhasználók egy része már régóta vágyott; lehetségessé vált légvonalbeli távolság mérése két vagy több pont között.

A funkció érkezéséről már hallhattunk, hiszen az új szolgáltatások demonstrálására és tesztelésére szolgáló Google Labsben egy ideje már elérhető volt. De mivel az ottani megjelenés nem minden esetben jelenti azt, hogy egy adott szolgáltatás ténylegesen elérhetővé is válik, a távolságmérést a Google Mapsből hiányóló felhasználók csak most lélegezhetnek fel. A távolságszámítás egyébként korábban működött a térképen, majd kikerült a rendszerből, több mint egy hónapja viszont már újra elérhető.

A funkció számos területen lehet rendkívül hasznos: például a sportolók mostantól könnyebben összekattinthatják bejárt útvonalaikat ahhoz, hogy megnézzék, mennyit futottak, de ugyanez elmondható a túrázókról is.

A távolságmérés részletes leírását itt találja.Korábban csak olyan útvonalakat lehetett létrehozni, amelyek tényleges utakon keresztül vezettek, az erdőben tehát ilyesmire nem volt lehetőség.

A Maps rajongói persze épületek vagy területek méretének mérésére is használhatják a rendkívül egyszerűen elérhető funkciót, melynek használatához csupán a jobb egérgommbal kell kattintani valahol a térképen, majd ki kell választani a távolságmérés feliratot.

Ezzel tulajdonképpen a kezdő pozíciót adjuk meg, amelyet drag&drop módszerrel bármikor át is helyezhetünk, csak úgy, mint az ezután megadott pontokat, ugyanis több állomást is felvihetünk. A megjelenő mérőszalagok ilyenkor a teljes távolságot mutatják.