A Sziget Fesztiválon is bevetik az M2M-technológiát

A Sziget Fesztiválon is bevetik az M2M-technológiát

A Sziget Fesztiválon is bevetik az M2M-technológiát

szórakozás

3 perc

A gépek közti, machine-to-machine megoldás az idei könnyűzenei rendezvényen is fontos szerepet kap.

A Vodafone Magyarország, az Inepex Kft. és a Helperek Egyesület közreműködésével idén az M2M-technológia is segíti a biztonságos bulizást.

A Helperek önkéntesei a nap 24 órájában dolgoznak majd a fesztivál területén, és segítenek a fiataloknak, illetve megpróbálják megelőzni a bajt. Ebben a Vodafone 3G hálózatán működő SIM kártyák, illetve az Inepex által fejlesztett IneTrack nyomkövető rendszer is segíti őket.

Nyilas Orsolya, a Vodafone belső kommunikációs és társadalmi felelősségvállalás igazgatója kiemelte: a Vodafone hálózatának magas minősége és az M2M-technológia ezen a területen is minden korábbinál jobban szolgálja a mentésben, megelőzésben résztvevők munkáját, és ezáltal a szórakozók, bulizók kényelmét és biztonságát is.

Az M2M-megoldások és az IneTrack segítségével a Helperek Egyesület diszpécserei folyamatosan látják, hogy a Szigeten éppen merre járnak a járőrcsapatok, és hívás esetén a legközelebbi egységet tudják az adott helyszínre küldeni.

A technológiát a szervezet munkatársai a Volt Fesztiválon és a Balaton Soundon is éles körülmények között tesztelték. A rendszer gyorsaságának köszönhetően érkezhetett elsőként orvosi szakszemélyzet a Balaton Sound idején történt vonatgázolás súlyos sérültjéhez.

Az önkéntesek a nyár további részében a B.my.Lake és a Strand Fesztiválon is részt vesznek.

A mentésben is hatalmas segítség az IneTrack

A nyomkövető rendszer okostelefonos alkalmazással együtt használható. Ugyanez a technológiai megoldás támogatja a Cserhát Mentőkutyás Egyesület munkáját is. Esetükben a nyomkövetők műholdas helymeghatározás alapján, a Vodafone Magyarország SIM kártyáinak segítségével, a szolgáltató GSM-hálózatán keresztül továbbítják aktuális helyzetüket egy központi számítógépbe.

A mentés irányítója pedig egy böngészőből elérhető alkalmazással bárhonnan képes folyamatosan követni a mentőcsapatok útját. Így láthatja a már átfésült területet, és felmérheti, hogy merre érdemes folytatni a keresést. Mindez gyors döntést és reagálást tesz lehetővé. A fejlesztéseknek köszönhetően a Cserhát Mentőkutyás Egyesület Magyarország legkorszerűbb eszközökkel felszerelt mentést végző civil szervezeteként működik.