Okos kamerával közlekedhetnek a londoni rendőrök

Okos kamerával közlekedhetnek a londoni rendőrök

Okos kamerával közlekedhetnek a londoni rendőrök

közszolgáltatás

1 perc

Az innovációnak köszönhetően csökkenhet az adminisztráció és a túlkapások száma is.

M2M-eszközt tesztelnek a brit rendőrök: 500 olyan egyenruhás áll szolgálatba Londonban, akiket a Taser hordható kamerájával szerelnek fel.

Az egyenruhán viselhető eszközzel elősegíthető a bizonyítékok gyűjtése, de megelőzhetőek a rendőri túlkapások is. Egy, a közelmúltban készült kutatás ugyanis kimutatta, hogy a viselhető okoskamerák akár 60 százalékkal is csökkenthetik a rendőri agresszív fellépések számát.

A 130 fokos látószöggel bíró eszköz szinte bármilyen ruhára rögzíthető: egyenruhára, sapkára tűzve vagy akár a napszemüvegre csatolva segíti a helyszínelést, anélkül, hogy útban lenne a viselőjének.

A felvétel Bluetooth-kapcsolaton keresztül okostelefonra kerül, ahonnan a Taser külön erre a célra létrehozott platformjára, az Evidence.com-ra töltődik fel. Itt bármikor könnyen utánanézhetnek egy-egy ügy pontos körülményeinek, lerövidítve ezzel a bírósági ügyek hosszát.

A teszt egy évig tart, a rendőrség ezt követően az összegyűjtött adatok elemzése alapján dönt majd arról, hogy London egészére kiterjeszti-e a speciális kamera használatát.

Forrás: Thenextweb.com