Megduplázódott a Digitális Összefogás felajánlásainak száma

Megduplázódott a Digitális Összefogás felajánlásainak száma

Megduplázódott a Digitális Összefogás felajánlásainak száma

közszolgáltatás

2 perc

A kezdeményezés március 24-i bejelentése óta eltelt napokban az induló 80 felajánlás mellé további 94 érkezett április 5-ig.

A digitális szektor eddig összesen 174 digitális megoldással, alkalmazással és szolgáltatással segíti a veszélyhelyzethez való alkalmazkodást. Elsősorban a tanárok és diákok, az idősek és a vállalkozások, munkavállalók segítése a cél.

Palkovics László innovációs és technológiai miniszter és Solymár Károly Balázs digitalizációért felelős helyettes államtitkár március 24-én egy online sajtótájékoztatón jelentették be a Digitális Összefogás akció elindítását. A kezdeményezés célja, hogy a szektor szereplői által felajánlott digitális megoldások és az önkéntes segítségnyújtás minden érintetthez eljusson a koronavírus-járvány okozta rendkívüli helyzetben.

A felajánlásokra létrehozott honlapon már több mint 31 ezer megtekintést regisztráltak. A beérkezett 174 felajánlásból 113-at bárki igénybe vehet, a további 61 felajánlást pedig a cégek egy-egy meghatározott célcsoportnak szántak, így ezeket célzottan osztják ki.

A felajánlások széles körben hasznosulnak, a három mobilszolgáltató által felajánlott plusz mobiladat-csomagokat bárki igénybe veheti.

A Vodafone több más lehetőség mellett például 15 GB ingyenes internetet biztosít. A szolgáltató digitális oktatást segítő kedvezményeiről itt olvashat, a vállalati kedvezményekről pedig itt írtunk.

A Digitális Összefogás eredményeként elérhetővé vált megoldások csaknem négyötöde az oktatás résztvevőinek megsegítését célozza. A távoktatást támogató digitális alkalmazások 1,6 millió diáknak és 200 ezer tanárnak, oktatónak segítenek a köznevelésben, a szakképzésben és a felsőoktatásban.

A távmunkára felajánlott fejlesztések egymillió munkavállaló otthoni munkáját segítik, továbbá számos eszköz, alkalmazás könnyíti meg a több mint kétmillió idős ember és családjaik számára a kapcsolattartást, a leginkább veszélyeztetett korosztály védelmét.