Gyorsul az Uber

Gyorsul az Uber

Gyorsul az Uber

közszolgáltatás

1 perc

Budapesten mintegy két perccel csökkent az átlagos várakozási idő, a magyar főváros így már megelőzi Párizst, Bécset, de még New Yorkot is.

Az Uber statisztikái szerint egy év alatt 1 perc 42 másodperccel csökkent Budapesten az átlagos várakozási idő. Míg 2014 novemberében 6 perc 20 másodperc alatt, addig idén novemberben már átlagosan 4 perc 40 másodperc alatt érkezik meg az autó.

Csomagküldő szolgáltatást indít az Uber

Korábbi adatokból kiderült, hogy a főváros belső és külső kerületeiben egyaránt stabil a kereslet az utazások iránt. A város belső kerületeiben (I., V., VI. VII. kerület), valamint több peremkerületben legfeljebb 5 percet kell várni, míg a további városrészekben ez az idő akár 5-7,5 perc is lehet.

És mit jelent mindez összehasonlítva más városokkal? A becsült átlagos érkezési idő San Francisco esetében 2,6 perc, Londonban 3,4 perc, Varsóban pedig 4,3 perc. Budapest megelőzi Párizst (4,5 perc), Prágát, Bécset (5,6 perc) és New Yorkot (6,3 perc) is.

A fokozatosan csökkenő várakozási idők azért is tekinthetők komoly fegyverténynek, mert a budapesti Uber-felhasználók száma közben gyorsan és folyamatosan növekedett, és jelenleg már körülbelül 70 ezernél tart – olvasható a cég közleményében.