A litvánok rákapcsolnak az Uberre

A litvánok rákapcsolnak az Uberre

A litvánok rákapcsolnak az Uberre

autó

1 perc

A cég szándéknyilatkozatot írt alá Vilnius önkormányzatával, amelynek célja egy közös fuvarmegosztó szolgáltatás bevezetése.

A tervek szerint a litván városvezetés országos szinten is népszerűsíteni és támogatni fogja az utazásmegosztás megfelelő szabályozását, és ehhez felhasználja a közösségi-taxiszolgáltatás nemzetközi tapasztalatait. 

Csomagküldő szolgáltatást indít az Uber

Mind a helyi hatóságok, mind pedig az Uber arra törekednek, hogy olyan szabályozás jöjjön létre, amellyel a fogyasztók és az állam egyaránt jól járnak, miközben a digitális és a közösségi (sharing) gazdaság is növekszik.

„Ahogyan Észtország esetében – ahol nemrég az ottani adóhatósággal írtunk alá partneri egyezményt – úgy valamennyi balti állam részéről is látunk hajlandóságot a jövőbeni együttműködésre. Most először írtunk alá szándéknyilatkozatot európai várossal, és reméljük, hogy további, ehhez hasonló konstruktív tárgyalásokat tudunk folytatni a régió más országaival is”– nyilatkozta Mark MacGann regionális közkapcsolati igazgató.

A cég Magyarországon is tárgyal kormánytagokkal és a hatóságokkal olyan együttműködésről, amely adóbevételeket generál, kereseti lehetőséget biztosít emberek ezreinek és a fogyasztók érdekeit helyezi előtérbe.