Élet a jövő városaiban – Várják a kreatív ötleteket

Élet a jövő városaiban – Várják a kreatív ötleteket

Élet a jövő városaiban – Várják a kreatív ötleteket

közszolgáltatás

1 perc

A városi élet jövőjéhez kapcsolódó megoldásokat – és magyar csapatokat is – vár az Ericsson innovációs versenye.

A vállalat megnyitotta a 2016-os Ericsson Innovation Awards (EIA) regisztrációját. A globális verseny lehetőséget ad a diákok számára, hogy innovatív ötleteket valósíthassanak meg a társaság szakembereivel közösen. A döntősökre pénzjutalmak és karrierlehetőségek is várnak.

Fókuszban a smart city

2050-re a világ lakosságának várhatóan 70 százaléka él majd városi környezetben, az intelligens települések pedig jó lehetőséget jelenthetnek arra, hogy emberek milliárdjai élhessenek magasabb életszínvonalon. 

A verseny ezért elsősorban olyan ötletekre koncentrál, amelyek az információs technológia segítségével javítják a városi élet minőségét, és biztosítják, hogy a jövő települései kreatívak, hálózatba kapcsoltak és fenntarthatóak legyenek – az élethez és a munkához egyaránt.

Az EIA 2016 versenyre 2-4 fős csapatok jelentkezhetnek. Minden jelenlegi diák jogosult a jelentkezésre. A regisztráció 2015. november 30-án zárul, a 10 elődöntőst 2015. december 18-án hirdetik ki. Az elődöntősök közül kilencet az Ericsson zsűrije választ ki, míg a tizedik nyilvános szavazás alapján kerül be a következő körbe. A kiírásról további részletek itt olvashatóak.

A 10 csapat mindegyike két kiválasztott szakemberrel dolgozik majd együtt, és közösen fejlesztenek ki egy minimálisan életképes terméket (minimal viable product – MVP), illetve üzleti tervet az alapötletükből. A zsűri közülük négy csapatot választ ki, amelyek részt vehetnek az EIA 2016 döntőjében Stockholmban.

A tavalyi versenyen 270 csapat nevezett 43 országból, a döntőbe Németországból, Ukrajnából, az Egyesült Államokból és Indiából érkező versenyzők jutottak.