Újra kapósak lehetnek a viselhető kiegészítők

Kapcsolódó cikkek

Újra kapósak lehetnek a viselhető kiegészítők

Újra kapósak lehetnek a viselhető kiegészítők

kereskedelem

1 perc

Bár az elmúlt időszakban jelentősen csökkent az okosórák és egyéb viselhető eszközök iránti kereslet, de piaci elemzők szerint ez a tendencia a következő években megfordulhat.

Idén a gyártók még nem tudtak olyan különlegességgel előrukkolni, ami miatt tömegesen ostromolták volna a boltokat a vásárlók. Az egyik amerikai piackutató legfrissebb előrejelzése szerint azonban ez csak pillanatnyi megtorpanás volt – számolt be a piaci trendekről a Bitport.

Így is pénztárca lehet a viselhető kiegészítőkból

Az idézett IDC-kutatás szerint 2021-ig 18,3%-os növekedésnek köszönhetően akár 237,5 millió eladott terméket is magáénak tudhat majd a szektor. A fellendülés mögött új piaci szereplők megjelenése, illetve friss, változatos kivitelű modellek felbukkanása egyaránt szerepet játszhat majd. Utóbbi esetében különösen fontos, hogy az informatikai képességekkel felruházott eszközök ne csak okosak, de szépek is legyenek.

Ami az okosórákat illeti, valószínűleg a specializálódás trendje fogja hajtani a nagymértékű eladásokat. A gyártók korábbi problémája épp az volt, hogy a készülékekbe túl sok funkcionalitást próbáltak belepréselni, így egy felhasználó sem tudta teljesen kihasználni azokat.

A jövőben valószínűleg egyre több olyan darabbal lehet találkozni, mely bizonyos célközönségeknek szól majd, példának okáért külön csatlakoztatott óra a gyerekeknek, a sportolóknak vagy akár az egészségügyben dolgozóknak. Az ilyen, egyedi igényekre szabott modellek pedig valószínűleg sokkal jobban ki tudják szolgálni a vásárlók igényeit.