Robotfutárok sürögnek-forognak az amerikai reptéren

Kapcsolódó cikkek

Robotfutárok sürögnek-forognak az amerikai reptéren

Robotfutárok sürögnek-forognak az amerikai reptéren

kereskedelem

1 perc

Az Ottobot élelmiszereket, innivalókat és utazáskor hasznos termékeket kézbesít.

Az egyesült államokbeli Cincinnati/Northern Kentucky Nemzetközi Repülőtérről induló utasok különféle árucikkeket rendelhetnek mobiltelefonjukon keresztül a repülőtér B csarnokában található kiskereskedelmi egységekből.

A megvásárolt termékeket egy autonóm kézbesítő robot szállítja ki közvetlenül a vásárlóknak.

Az online rendelés leadása után a felhasználók állapotfrissítéseket kapnak telefonjukra, valamint egy egyedi QR-kódot. Ezt kell beolvasniuk a robot kameráján keresztül, hogy hozzáférhessenek a guruló tárolórekeszhez.

Az Ottobot szerkezetet egy kaliforniai székhelyű startup, az Ottonomy fejlesztette ki. A gép saját, környezetfüggő mobilitási navigációs technológiájának köszönhetően képes eligazodni a tömegben és az aktuális helyszíneken, ahol a váratlan tényezők sem jelentenek problémát számára.

Az Ottonomy kiemelte, hogy a kapcsolódó rendszer rendkívül rugalmas. A repülőtér különböző pontjain dolgozó robotflotta kezelése pedig felhőalapú eszközök segítségével történik.

Az érintésmentes robotizált kézbesítési szolgáltatás a Paradies Lagardère által üzemeltetett reptéri üzletek esetén vehető igénybe. Az amerikai kiskereskedő cég nemrég terjesztette ki további 20 repülőtérre saját Scan, Pay & Go mobilos önkiszolgáló-kasszaszolgáltatását az Egyesült Államokban és Kanadában.

Forrás: