Újabb robotfutárok viszik házhoz az ebédet

Kapcsolódó cikkek

Újabb robotfutárok viszik házhoz az ebédet

Újabb robotfutárok viszik házhoz az ebédet

logisztika

2 perc

Az Umami Burger és a Krispy Rice márkát birtokló C3 a Coco robotikai céggel működik együtt Los Angelesben.

A Coco önvezető kiskocsik kétmérföldes körzetben járják majd Santa Monica, West Hollywood és Los Feliz éttermeit. A társaság szerint az innovatív futárszolgálatuk számos előnnyel bír, beleértve az alacsonyabb szállítási költségeket és a gyorsabb teljesítést. Ezáltal ugyanis a személyzetnek nem kell várnia a futárra, hanem az ételek elkészülése után azonnal beletölthetik azokat a szállítódobozba.

A C3 digitális étterem szerint a robot 97%-ban pontosan érkezik a megrendelés helyszínére. Úgy vélik, a robotok akár 50%-kal csökkenthetik a kiszállítási költségeket, valamint a hagyományos házhoz szállításhoz képest így 30%-kal gyorsabban érkezik meg az étel.

Továbbá a környezetet is kevésbé károsítják, és egyedi felhasználói élményt nyújtanak a megrendelőknek. Az eddigi sikerekre való tekintettel Los Angeles más helyein és további városokban is bevezetnék ezt a módszert.

Az önvezető kiszállítás egyre inkább jellemző az olyan vendéglátóipari vállalkozások esetén, amelyek megfizethető alternatívát keresnek az autós logisztikával szemben.

Például a kizárólag kiszállításra dolgozó szellemkonyha, a Kitchen United (KU) nemrég fejezte be saját tesztjét Santa Clarában, Kaliforniában. Atul Sood, a társaság üzletfejlesztési vezetője a közelmúltban azt jósolta, hogy a guruló robotok két-három éven belül városi környezetben is meghódíthatják a piacot.

(Illusztráció: 123RF)