Intelligens fogkefe dobhatja fel a fogmosásokat

Intelligens fogkefe dobhatja fel a fogmosásokat

Intelligens fogkefe dobhatja fel a fogmosásokat

kereskedelem

3 perc

A Kolibree kiötlői azoknak próbálnak kedveskedni, akik adatokat, grafikonokat is szeretnének látni a fogmosási szokásaikról.

A világ első intelligens fogkeféje az idei Las Vegas-i CES szakkiállításon debütált. A Kolibree nevű eszköz előbb elemzi használója fogmosási szokásait, majd számszerűsíthető adatok formájában megmutatja egy alkalmazás segítségével.

A számszerűsíthetőség kulcsszó, manapság ugyanis jórészt az amerikai felhasználók körében divatját éli az úgynevezett "quantified self" létrehozása. Céljuk, hogy minél többet tudjanak meg saját magukról és szokásaikról azáltal, hogy egyre több hétköznapi tevékenység válik mérhetővé.

A mozgalommá duzzadt őrület kinőtte a közös internetes fogyókúra keretét, és az élet számos területére betört. Így nem is olyan különös, hogy a "csatlakoztatott" fogkefe fejlesztői azoknak próbálnak kedveskedni, akik pontosan tudni akarják, hogy milyen hosszú ideig, hány sikálással mosnak fogat.

A „Tudj meg mindent magadról!” szemléletet a reklámcégek is meglovagolhatják. Az Ad Age felmérése szerint ugyanis a startupok, gyártók mellett ők lehetnek még igazán érdekeltek. Az adatgyűjtéssel nincs gond, hiszen a felhasználók önként szolgáltatnak magukról adatokat az okos eszközeik segítségével.

Forrás: Salon.com