Betört a chicagói gyorséttermekbe az MI

Kapcsolódó cikkek

Betört a chicagói gyorséttermekbe az MI

Betört a chicagói gyorséttermekbe a mesterséges intelligencia

kereskedelem

1 perc

Az egyelőre limitált körben alkalmazott technológia egy 2019-es felvásárlással érkezett az étteremlánchoz.

Chicagóban tíz McDonald's egységben álltak munkába a hangfelismeréssel dolgozó algoritmusok. A mesterséges intelligencia (MI) megkönnyítheti a személyzet dolgát azzal, hogy önállóan felveszi az autós rendeléseket. A társaság vezérigazgatója ugyanakkor hozzátette, hogy a technológia szélesebb körű bevetésére nem holnap várható.

Chris Kempczinski az eddigi tapasztalatokkal kapcsolatban arról beszélt, hogy az elméletben nyelvjárást és akcentust is kezelni képes MI az eddigi adatok alapján nagyjából 85 százalékos pontossággal képes dolgozni. Bár ez elég magas arány, de azt is jelenti, hogy hat esetből egy vendégnek meggyűlik a baja a munkaerőhiányt mérséklő gépi segítővel.

Maga a hangfelismerésre épülő rendelésfelvevő technológia két évvel ezelőtt egy felvásárlás során került a társasághoz. Abban az évben ugyanis több más technológiai irányultságú kisebb vállalkozás mellett az Apprente is a McDonald's portfóliójában landolt.

Az amerikai gyorséttermi lánc technológiai nyitottságára utal, hogy a cégen belül megalakult egy külön kutatói részleg is, hol máshol, mint a Szilícium-völgyben – számolt be róla a Bitport.