Digitális trendek – ahogy az SAP szakértői látják

Kapcsolódó cikkek

Digitális trendek – ahogy az SAP szakértői látják

Digitális trendek, digitális közösségek – Erre számítanak az SAP szakértői

IoT Podcast

2 perc

A mesterséges intelligencia világában még nagyobb szerep jut az értékesítés területén a felhasználói élményeknek és a digitális közösségeknek.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

Az integrált vállalatirányítási rendszerekkel foglalkozó cég megvizsgálta, milyen trendek jellemzik a különböző digitális fejlesztéseket, legyen szó Ipar 4.0 megoldásról vagy éppen lakossági igényről.

„A technológia most már eljutott odáig a vásárlói döntések előkészítésénél, hogy önmagában az már nem elég, hogy jó termékünk vagy szolgáltatásunk van. A különféle értékesítési területeken már rengeteg mesterséges intelligenciára vagy különböző algoritmusra épülő megoldást vezettek be a cégek. Mostanra viszont az is látható, hogy már egyre inkább a vásárlókat is támogatják ezek a fejlesztések. Nem újdonság például, hogy a keresőmotorokra bízzuk a vásárlási döntés előkészítését” – sorolta Arany János, az SAP Hungary üzletágvezetője az M2M Zóna rádióműsorban.

A szakember hozzátette: a jövőben az is természetessé válhat, hogy a mesterséges intelligencia már nemcsak találatokat mutat a potenciális vásárlók számára, hanem akár el is végzi helyettük a vásárlási folyamatokat. Ezért a cégeknek el kell mozdulniuk abba az irányba, hogy az értékesítéshez hozzákapcsoljanak pluszélményeket. Például közösséget teremtsenek, vagy különféle szolgáltatásokkal, kreatív megoldásokkal egészítsék ki a termékeket.

„A business-to-business (b2b) környezetben is elengedhetetlen a pluszszolgáltatások szerepe, és annak is komoly értéke lehet, hogyha egy adott üzleti megoldással az ügyfél egyfajta szakmai közösség részesévé is válik” – emelte ki az üzletágvezető.

A további digitális trendekről hallgassa meg a Trend FM műsorát!