AI: ezek a legforróbb vállalati trendek

Kapcsolódó cikkek

AI: ezek a legforróbb vállalati trendek

Mesterséges intelligencia: ezek a legforróbb vállalati trendek

IoT Podcast

1 perc

Az AI, vagyis a mesterséges intelligencia alapú fejlesztések gőzerővel zajlanak szerte a világban. A vállalatok egy része már használ valamilyen megoldást, de sok még a tennivaló.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

Az biztosnak látszik, hogy sok ágazatban a túlélés záloga lesz ennek használata. De milyen globális és magyarországi trendek figyelhetőek meg a „gépi agy” hasznosításával kapcsolatban? Erről is beszélgettünk az IoT Zóna műsorában Laczkó Gáborral, a Braining Hub IT-oktatási centrum ügyvezetőjével.

Az interjúban szó volt arról is, hogy a vállalatok miként hasznosítják az AI-t. Az ügyvezető kitért a Microsoft kutatására is. Eszerint a magyar vállalatoknak a 30%-a nyitott és tett tényleges lépéseket az AI felé, illetve képzi a kollégáit.

A jövőre nézve pedig a megkérdezett hazai válaszadók 60%-a szeretné ilyen téren is képezni a munkatársakat. Tehát a globális felmérésekkel összehasonlítva nem vagyunk jelentősen elmaradva a nemzetközi piactól.

Laczkó Gábor a mesterséges intelligencia oktatásával kapcsolatban elmondta: annyira gyorsan fejlődik ez a technológia, és sorra jelennek meg az újabb és újabb megoldások, hogy néhány havonta újra kell tervezniük az egyes képzések tematikáját.

Hallgassa meg a Trend FM-en elhangzott interjút!