Négy cég is képviselte Magyarországot a CES-en

Négy cég is képviselte Magyarországot a CES-en

Négy cég is képviselte Magyarországot a CES-en

gyártás

1 perc

A világ legjelentősebb technológiai és innovációs kiállításán, a CES 2017 rendezvényen négy magyar innovatív vállalkozás képviselte Magyarországot kiállítóként – közölte a rendezvényt szervező Amerikai Fogyasztói Elektronikai Szövetség (Consumer Technology Association).

A tájékoztatás szerint a kerékpáros szoftverfejlesztő GPS Tuner már évek óta résztvevője a kiállításnak, a cég fő terméke folyamatosan adatokat szolgáltat a bicikli akkumulátoráról és a felhasználó teljesítményéről is a navigációs funkciók mellett.

Emellett a Magyar Nemzeti Kereskedőház (MNKH) startupok nemzetközi piacra lépését segítő InnoTrade programjának köszönhetően három magyar startup is bemutatkozhatott a CES-en.

Az Apple eszközökhöz komplett kiegészítőt gyártó DoBox, amelynek termékeivel könnyedén összeköthetők a különböző Apple-készülékek más külső eszközökkel. A Sybrillo GoPro akciókamerákhoz fejlesztett távirányítható stabilizátort, a Chameleon pedig egy átfogó okosotthon platformot fejlesztett ki, amely kompatibilis a legtöbb gyártó különböző smart home eszközeivel – összegezte a Trend FM hírportál az MTI összegzése alapján.

A rendezvényszervező közölte azt is, hogy idén ötvenedik alkalommal megrendezett rendezvényen több mint 3800 cég mutatta be újdonságait, több mint 240 ezer négyzetméternyi kiállítási területen. A kiállításon 175 ezer szakember vett részt, közülük 55 ezer az Egyesült Államokon kívülről érkezett. 

A világ legnagyobb cégei mellett idén rekordszámú, 600 startup is bemutatkozott az eseményen. Amostani rendezvény legfontosabb hívószavai az 5G technológia, az önvezető autók, az okosváros-megoldások, a kiterjesztett- és virtuális valóság, a robotika és mesterséges intelligencia voltak.