Okosóra-dömping a CES-en

Okosóra-dömping a CES-en

Okosóra-dömping a CES-en

szórakozás

2 perc

A Fossil Group a Las Vegasban tartott innovációs kiállításon jelentette be, hogy idén megduplázzák a viselhető kiegészítők gyártását, ami 300 új modellvariációt jelent.

A projekt részeként számos internetre csatlakoztatott időmérőt mutattak be a Consumer Electronic Show kiállítóterében. A vállalatcsoport több tagja is foglalkozik intelligens órák fejlesztésével, ennek keretében az Armani hibrid okosórákból álló kollekciójával debütált, a Skagen a Jorn és Hald okosórák új verzióival állt elő, melyek keskenyebb és ezzel esztétikusabb kialakítást kaptak, a Misfit pedig előrukkolt a Vayor elnevezésű érintőképernyővel, zenelejátszóval, GPS-szel és pulzusmérővel ellátott darabjával.

A Fossil Q óracsalád három új taggal bővült: a Q Accomplice Android Wear operációs rendszerrel működik, és ez a Fossil eddigi legkarcsúbb intelligens karórája. A Q Modern Pursuit és a Q Grant pedig úgynevezett hibrid darabok, amelyek magukban egyesítik a nyomkövető technológiát és az analóg dizájnt.

Greg McKelvey, a vállalat stratégiai és digitális vezetője elmondta, a mai kor vásárlóinak elvárása, hogy a „csatlakoztatottság” ne menjen a stílus rovására, így az új darabok megalkotáskor az volt a cél, hogy zökkenőmentesen lehessen beépíteni a technikai újításokat, és ezzel a vevők úgy érezhessék, hogy az adott karóra teljesen illeszkedik stílusukhoz és életmódjukhoz. Véleménye szerint a stílus és a divatmárkák közös portfóliója a felhővel és az alkalmazási platformmal, valamint a technikai és hardverújításokkal párosítva immár teljesen új megjelenésű termékeket eredményez.

A Fossil nem titkoltan a világ legjelentősebb viselhető kiegészítőket gyártó cége szeretne lenni, a cél elérésében segíthetik a különböző divatmárkákkal történő együttműködések is. A kitűzött cél már csak azért is lenne jelentős lépés, mert tavaly májusban a társaság még 30%-os bevételi visszaesésről számolt be ezen a területen, és akkor még a távolabbi kilátásaik sem tűntek túl fényesnek az okosórákat illetően.

Forrás: ReadWrite