Milyen tápegységet érdemes választani?

Kapcsolódó cikkek

Milyen tápegységet érdemes választani?

Milyen tápegységet érdemes választani?

gyártás

2 perc

Manapság nagyon nem lényegtelen, hogy egyes eszközökből, villanyszerelési kiegészítőkből milyen típust vásárol az ember. A minőség lényeges kérdés annak érdekében, hogy az adott készülék sokáig bírja a strapát. Szerencsére van egy olyan márka, amely már negyven éve a piacon van, akiknek a fő profilja a tápegységek, valamint egyéb ipari területek. Ebben a cikkben eláruljuk, hogy miért éri meg ezekkel dolgozni.

Mit érdemes tudni a márkás tápegységekről?

Bár talán már mindenki hallotta ezt a szót, mégis kevesen tudják, hogy mik is azok a tápegységek. Ezek az eszközök olyan készülékek, amik megfelelő feszültségűvé alakítják át az elektromos hálózat energiáját. Ez persze függ az erre csatlakoztatott eszköz igényétől, ezáltal ennek megfelelően kell megválasztani mind a típust, mind a méretet. A legjobb megoldás kétségkívül egy márkás darab.

Az Elektrikstore.hu Mean Well tápegységei talán a legjobb választások ezen a területen. A gyártó 1982-ben kezdte el készíteni őket, hiszen ekkor nyílt meg az első saját gyáruk. Akkoriban főként IBM és Apple gépekhez passzoló típussal foglalkoztak, manapság azonban több területen is jelen vannak. Mivel a működésüket kiterjesztették, így mára több szakmai díjjal rendelkeznek. Egész Európában ismertek, a szakemberek előszeretettel használják ezeket a gyártmányokat. 

A tápegységek felhasználása

A márka fő célja, hogy olyan átfogó megoldást kínáljon a vásárlóknak, amelyek minden igényt kielégítenek. A Mean Well tápegységeket több területen alkalmazzák, így legyen szó LED-es világításról, orvosi területről, illetve automatizálásról, bármikor hasznos kiegészítők tudnak lenni. A kínálatukban megtalálhatóak az áramgenerátoros és a feszültséggenerátoros megoldások egyaránt, így tényleg mindent egy helyről lehet beszerezni. 

Azt viszont tudni kell, hogy az elektromos berendezéseknek nem csupán egyféle feszültségre és áramerősségre van szükségük, így ezekhez a készülékekhez egyenfeszültség kell. Talán az egyik legkézenfekvőbb megoldás a hálózati váltakozó feszültség átalakítása, ezzel biztosíthatjuk az eszköz számára a megfelelő működést.

A kapcsolóüzemű tápegységek nemcsak lakossági, hanem ipari felhasználásra is alkalmasak. Aki tehát szeret helytakarékos megoldásokat választani, annak remek választás a Mean Well egyik tápegysége. 

Mire kell ügyelni, ha új eszközt veszünk?

Nagyon fontos dolog, hogy a tápegységek sok esetben veszteségesen üzemelnek, hiszen több áramot használnak fel, mint amit a berendezés igényel. Nem kell megijedni, ez normális dolog, az eszközt nem szükséges azonnal a kukába helyezni! A veszteség hővé alakul, ezért van az, hogy néhány esetben a komponenseknek hűtésre van szükségük. 

Az persze közel sem mindegy, hogy milyen veszteséggel számolhatunk. A legjobb, ha minél nagyobb hatásfokot sikerül elérni, hiszen így a tápegység a lehető legkevesebb energiát pazarolja majd el. Vegyük tehát figyelembe mind a fajtát, mind magát a hatásfokot, így maximálisan ki tudjuk használni a termék nyújtotta előnyöket!