Ipar 4.0-s képzést indít az energiaipari vállalat

Kapcsolódó cikkek

Ipar 4.0-s képzést indít az energiaipari vállalat

Ipar 4.0-s képzést indít az energiaipari vállalat

energia

1 perc

A Schneider Electric ősztől saját programjának keretében képzi a jövő szakembereit.

Az energiamenedzsmenttel és automatizálással foglalkozó vállalat megkezdte a toborzást egyéves, fizetett EcoStruxure Akadémia gyakornoki programjához. A felhívás irányítástechnikai, robotikai, mechatronikai, valamint villamosmérnöki szakterületeken tanuló végzős hallgatóknak, illetve frissdiplomásoknak szól.

Az Európában csak néhány országban, köztük hazánkban induló projekt lehetővé teszi a gyakornokok számára, hogy a gyakorlatban is megismerjék az Ipar 4.0 legfontosabb trendjeit és az innovatív megoldásokat. A képzés sikeres elvégzését követően a vállalat teljes munkaidős állást kínál a résztvevőknek.

A gyakornokok a vállalat ipari vezérlőplatformja, az EcoStruxure megismerésével az Ipari Dolgok Internete (IIoT) szakértőivé válhatnak. Emellett aktívan részt vesznek majd a cég napi működésében, beleértve a tréningeket, mentori és ügyféltalálkozókat is, ezáltal széles körű elméleti ismereteket és gyakorlati készségeket sajátíthatnak el. A program része továbbá az európai Schneider Electric létesítmények és K+F központok bejárása.  

A gyakornoki program felül a vállalat nemrégiben nyolcadik alkalommal is elindította a „Go Green in the City” versenyt, amelynek célja, hogy újító ötleteket és innovatív megoldásokat mutasson be okos- és energiahatékony városok fejlesztéséhez.