Így is megvédheti otthonát a tűztől és a fagytól

Így is megvédheti otthonát a tűztől és a fagytól

Így is megvédheti otthonát a tűztől és a fagytól

energia

2 perc

A Roost vízvezeték-szenzorai segíthetnek időben észlelni az elfagyott csöveket, az okoselem pedig a tűzjelzőbe helyezve ellenőrzi annak működését.

Az okosmegoldásokkal az energiafogyasztás és ezáltal a közműszámlák is alacsonyabbak lehetnek, sok más fejlesztés mellett a Roost termékei is ezen a piacon követelnek helyet maguknak. Úgy tűnik, hogy egyre nagyobb a kereslet az ilyen típusú megoldásokra, mivel nemrég megérkeztek az eszközök továbbfejlesztett változatai.

A világhálóra csatlakoztatott otthoni kiegészítők között továbbra is megtalálható a tűzriasztókhoz használható okoselem, illetve a vízvezeték-szenzor, amely az esetleges fagyásokat is észleli. Mindkét készülékkel a fejlesztőcég célja az otthonok – és ezzel a benne élők, valamint bolygónk – védelme, valamint a tűz- és vízkár megelőzése. 

Szenzorok a vízkárok ellen

Az ingyenes alkalmazásnak és a Wi-Fi-nek köszönhetően az okoselem értesítést küld a felhasználónak a füst- és a szén-monoxid érzékelésekor. A vízvezetékhez kapcsolódó szenzor pedig figyelmeztet a szivárgásra, illetve a túl magas páratartalomra. Sőt, az esetleges fagyásokat is jelzi, amelyek legrosszabb esetben akár tönkre is tehetik a csöveket.

Az eszközök az ingatlanban bárhol elhelyezhetők, ahol a fenti problémák felléphetnek, a probléma észlelésekor pedig bármilyen időben képesek riasztást küldeni a tulajdonos okostelefonjára.

A gyártó szerint első használat előtt mindkét darab kevesebb mint 5 perc alatt beprogramozható, valamint az új elektronikai megoldások az energiafelhasználás csökkenése mellett tovább növelik az eszközök teljesítményét is. Sőt, a készülékek megbízhatóbbak elődjeikhez képest, és a felhőhöz történő csatlakozásuk is stabilabb.

Roel Peeters, a Roost társalapító-vezérigazgatója szerint már évtizedek óta nagy az igény az olyan otthoni technológiai megoldásokra, amelyekkel az esetlegesen fellépő károk csökkenthetők. A cég két továbbfejlesztett terméke nemcsak ezt a célt szolgálja, hanem hozzájárulhat a biztosítók és a fogyasztók közötti bizalmi(bb) kapcsolat kialakításához is.

A szenzor 50 dolláros áron (nagyjából 13 ezer forintért) vásárolható meg, míg az okoselemhez 35 dollárért (körülbelül 9 ezer forintért) lehet majd november közepétől hozzájutni.

Forrás: Digital Trends