Okos-vércukormérőket kap az Országos Mentőszolgálat

Kapcsolódó cikkek

Okos-vércukormérőket kap az Országos Mentőszolgálat

Okos-vércukormérőket kap az Országos Mentőszolgálat

egészség

1 perc

Ezer darab egyénileg testreszabható, „okos” vércukormérőt adományoz a 77 Elektronika Kft. az Országos Mentőszolgálat Alapítványnak.

A közel laboratóriumi pontosságú, telemedicinás rendszerrel összekapcsolható vércukormérők lehetővé teszik, hogy a mentősök kiérkezéskor gyorsan és hatékonyan állapítsák meg a koronavírus által különösen veszélyeztetett, ellátásra szoruló cukorbetegek vércukorszintjét.

Az orvostechnikai cég emellett újabb ezer háziorvosnak is ingyenesen eljuttatja korszerű készülékeit, így a járvány kitörése óta már a magyar háziorvosok harmada, összesen kétezer praxis kapta meg díjmentesen a betegellátásban fontos gyógyászati segédeszközt.

Az innovatív, telemedicinás rendszerrel is összeköthető Dcont készülékek a jelenlegi feszített egészségügyi helyzetben hatékony segítséget jelenthetnek a betegek ellátásában, így a mentősök munkájában is.

Az értékek ismerete elengedhetetlen a diagnózis felállításában, hiszen ennek tudatában azonnal megállapítható, hogy a tapasztalt tüneteket esetleg a túl alacsony (hipoglikémia) vagy a túl magas (hiperglikémia) vércukorszint okozza-e.  

A 77 Elektronika Kft. már összesen 3000 darab okosvércukormérővel segítette a járvány alatt az egészségügyet.