Mobil fitneszguru: mérföldkő a sportolók életében

Mobil fitneszguru: mérföldkő a sportolók életében

Mobil fitneszguru: mérföldkő a sportolók életében

egészség

2 perc

A Sprint nemrégen piacra dobott okostelefonja minden eddiginél hatékonyabb segítséget nyújthat az edzésprogram okos megtervezésében. A készülékre letöltött alkalmazás személyre szabott tippekkel segíti a tréninget, egészségügyi adatokat rögzít, illetve táplálkozási tanácsadóul is szolgál.

Ha elégedetlen a napi edzések eredményével, szeretne tudatosabban táplálkozni vagy kíváncsi a valódi egészségügyi állapotára, elegendő lesz csupán a mobilját előrántani a zsebéből. Az egészséges életmód, illetve a fitnesz iránt elkötelezett amerikai Sprint ugyanis nyáron jelent meg legújabb okostelefonjával, amely egy teljesen új világot nyit meg sportolók, illetve az egészségükre kiemelt figyelmet fordító vásárlók előtt.

Szívesen olvasna hasonló fejlesztésekről? Karnyújtásra az életmódváltás - Ez aztán az okosóra >>A fejlesztésekbe a Sprint egyebek között olyan jelentősebb vállalatokat vont be, mint a Samsung, az Under Armour, illetve a sportolók körében már jól ismert MapMyFitness. A Samsung Galaxy S5 Sport nevet viselő okostelefon július végén került a boltok polcaira. Az egyedülálló készülék egészségügyi tippekkel, étkezési tanácsokkal és az életmódhoz kapcsolódó oktatói programokkal segíti a felhasználókat, de természetesen zenehallgatást is lehetővé tesz.

A telefonba épített érzékelő a használat során méri a szívverés gyorsaságát, de a korszerű platform emellett beépített barométerrel, iránytűvel, zseblámpával és stopperrel is rendelkezik, ami kifejezetten hasznos lehet a tájfutók számára. Az okoskészülékre telepített, MapMyFitness elnevezésű alkalmazás összeállítja az edzésprogramot, illetve felügyeli annak végrehajtását. A hang bekapcsolásával és az „audio coaching” opciónak köszönhetően pedig úgy érezhetjük, mintha a személyi edzőnk szó szerint a hátunk mögül figyelné minden mozdulatunkat.

Kezdjen új időszámítást egy okosórával >>A nyáron bemutatott okostelefon a Sprint Fit Live előfutára, amely egy komplett egészségügyi és fitnesz csomagot kínál okostelefonon keresztül. A felhasználók például hozzáférhetnek kedvenc alkalmazásaikhoz és az aktivitásukról rögzített adatokhoz, a legfontosabb egészségügyi paraméterek mellett ráadásul a Spotify zenelistájukat is könnyedén elérhetik. Az intelligens platformon keresztül az edzés közben elért eredményeket is megoszthatják másokkal, személyre szabott egészségügyi és táplálkozási tanácsokat olvashatnak, amelyek hozzájárulnak az életmódjuk gyökeres megváltoztatásához.  

Todd Durkin, nemzetközileg elismert személyi edző úgy nyilatkozott a legújabb technológiáról, hogy az igazi mérföldkőnek számít az atléták motivációjában. A szakértő szerint az innovatív platform kivételes lehetőséget nyújt a sportolók ismereteinek bővítésére, nyomon követésére és felügyelésére, emellett elemzi a fizikai állapotot és segít a megfelelő kondíció elérésében.

Forrás: M2M Now