Visszamenőleg is okosítja autóit a Ford

Visszamenőleg is okosítja autóit a Ford

Visszamenőleg is okosítja autóit a Ford

autó

1 perc

A minden modellben megtalálható OBD-II csatlakozó segítségével a 2010 után gyártott járműveket is könnyű lesz távvezérelt ajtónyitóval, telematikai funkciókkal és WiFi-vel ellátni. Az újdonság várhatóan nyártól lesz elérhető az amerikai autókereskedésekben.

A vállalat SmartLink néven OBD II-es autóokosítót dob piacra, amellyel 2010 és 2016 között gyártott Ford és Lincoln modellek funkciópalettáját bővíti egy sor okostelefonról vezérelhető képességgel – számolt be róla a HWSW.

Így spórolhat, ha felokosítja autóját

Az egyik nagy előnye az eszköznek a piacon jelenleg is kapható autókiegészítőkkel szemben, hogy rendelkezik egy 4G-re csatlakozó routerrel is, így akár 8 telefon vagy tablet számára is gyors mobilinternetes WiFi-t tud biztosítani.

A csatlakozó applikáció segítségével sebesség- és helyzetalapú korlátok is beállíthatók: az app értesítést küld, ha a gépkocsi a megadott földrajzi területen kívülre kerül, vagy ha átlépi a megadott maximális sebességet – ezek különösen jól jöhetnek, ha kölcsönadjuk a járművet.

Ezen kívül a kiegészítő képes még különböző telematikai adatok gyűjtésére, de képes az autó távoli indítására, az ajtók nyitására vagy egyéb funkciók távirányítására is. Egyelőre csak az Egyesült Államokban található kereskedésekben bukkanhatnak fel az autóokosítóval felszerelt modellek, európai megjelenésről még nincs hír.