Okosabban közlekedhetnek az utasok Michigan államban

Kapcsolódó cikkek

Okosabban közlekedhetnek az utasok Michigan államban

Okosabban közlekedhetnek az utasok Michigan államban

autó

1 perc

A detroiti székhelyű SMART Bus tájékoztatása szerint a lakók a Moovit alkalmazáson keresztül, igény szerint foglalhatják le az utakat a helyi transzferjáratokon. Az applikációban a viteldíjra és a járatok pontos útvonalára vonatkozó információk is rendelkezésre állnak.

A Detroit melletti Farmington és Farmington Hills települések lakói könnyedén megtervezhetik utazásaikat. Ez azt jelenti, hogy egyszerűen lefoglalhatják a  helyüket a SMART Quick Connect dinamikusan irányított tömegközlekedési rendszeren keresztül, amely automatikusan a megfelelő irányba tartó járműhöz rendeli hozzá a felhasználókat.

A SMART jelenleg egy telefonos alapon működő szolgáltatást üzemeltet két településen, ahol – a hasonló rendszerekhez hasonlóan – adott esetben sokat kell várni a diszpécserek bejelentkezésére.

Az új megoldás révén hatékonyabbá, kényelmesebbé és megfizethetőbbé kívánják tenni a helyi tömegközlekedést. A közös mikrotranzit-járatok ugyanis az utasok igényeinek megfelelően érkeznek, így felesleges köröket és jelentős időt lehet velük megtakarítani. A szolgáltatás jelenleg hétköznap reggel 6 és este 6 óra között érhető el és a koronavírus-járvány miatt egyelőre ingyenesen vehető igénybe.

Robert Cramer, a vállalat általános ügyekért felelős ügyvezető-helyettese elmondta, szeretnének megfelelni a növekvő közösségi közlekedési igényeknek, valamint a járvány által támasztott kihívásoknak. A Moovittal való együttműködés és az on-demand szolgáltatás révén az igényeket egyrészt egyetlen alkalmazással kezelhetik, ugyanakkor a meglévő erőforrásaikra támaszkodva fejleszthetnek ki új és innovatív megoldásokat.

A felhasználónak csupán meg kell adnia úticélját a Moovit alkalmazásában és ki kell választania a Transit On-Demand szolgáltatást a SMART segítségével. Ezt követően a Moovit app megjeleníti az utazás teljes költségét (ami egyelőre az ingyenes utazás miatt nem releváns), és elirányítja az utast a legközelebbi helyre, ahol fel tud szállni az ingajáratra. Továbbá ismerteti a várható utazási időt és napokra előre is lehet helyet foglalni a segítségével.

Yovav Meydad, a Moovit üzletfejlesztési- és marketingigazgatója szerint mindez sokat segíthet a lakosoknak a hatékony, ugyanakkor saját autó használatát nem igénylő közlekedésben.