Most már BMW és MINI modellek is bérelhetők Budapesten

Kapcsolódó cikkek

Most már BMW és MINI modellek is bérelhetők Budapesten

Most már BMW és MINI modellek is bérelhetők Budapesten

autó

1 perc

Tovább bővült a car-sharing, vagyis a közösségi autózással foglalkozó piac. Már az utakon futnak a DriveNow járművei.

A teljes adást itt hallgathatja meg:

A DriveNow a Share Now nemzetközi tagvállalatának szolgáltatása. A flottában BMW 1-es sorozat, 2-es Active Tourer, BMW X1 és X2 modellek találhatók, de a MINI három- és ötajtós modelljei, valamint a MINI Cabrio is helyet kapott.

A BMW tisztán elektromos i3 modelljei fokozatosan válnak elérhetővé a felhasználók számára. A hazai piacon megszokott perc- és napidíjalapú mellett óradíjas (3, 6, 9 órás) csomagokkal bérelhetőek a gépkocsik.

A szolgáltatás Budapest központi területeinek nagy részét lefedő 63 négyzetkilométeres területen érhető el a DriveNow applikáció segítségével. A felhasználók a járművekkel elhagyhatják a szolgáltatási zónát, de a bérlést a szolgáltatási területen belül tudják lezárni.

Miben más ez a szolgáltatás, mint a többi? Hogyan alakulhat ez a szegmens a jövőben, mekkora fejlődési potenciál van benne? Igaz-e, hogy a közösségi autózás inkább a fiatalabb korosztályt érdekli? Kérdések, amelyekre a Wallis Autómegosztó Kft. ügyvezetője, Fischer Péter a Trend FM műsorában válaszolt.