Már slusszkulcs sem kell a GreenGo autóihoz

Kapcsolódó cikkek

Már slusszkulcs sem kell a GreenGo autóihoz

Már slusszkulcs sem kell a GreenGo autóihoz

autó

2 perc

Május végétől egy gyorsabb és pontosabb rendszerrel működik az autómegosztási szolgáltatás. A motor beindítása gombnyomásra történik, így nincs szükség többé a slusszkulcsra, és csökkennek a felszámolt díjak is. A járművekből kikerülnek a szélvédő mögötti kijelzők, és mostantól mindent, ami a bérléshez kell, egy helyen, az applikációban tudnak az ügyfelek intézni.

A GreenGo működése óta folyamatosan monitorozza az ügyfélszolgálatra érkező reklamációkat. A panaszok negyede valamilyen kulccsal kapcsolatos probléma miatt érkezett: többen jelezték, hogy nem tudják pontosan elhelyezni a kesztyűtartóban, és ezáltal megfelelő időben lezárni az autót.

A cég fejlesztői csapata olyan újítást vezetett be, amely gyorsabbá és egyszerűbbé teszi a carsharing használatát. 2020 tavaszára érkezett meg az a fejlesztés, amellyel az autók indítása kulcs helyett egy zöld START/STOP gombbal történik.

Az autómegosztókat használó sofőrök számára időnként nehézséget jelenthet a gépkocsi megtalálása, lefoglalása és indítása. Mivel a szolgáltatások mobilapplikációval működnek, kritikus pont a telefon, a háttérrendszer és a jármű közötti kapcsolat.

  • A GreenGo-kba épített új technológiának köszönhetően, az eszközök közötti kommunikáció egy-két másodpercre csökkent.
  • A műholdas helymeghatározás pontossága is javult, így megbízhatóbbá vált a folyamat első lépése, az autó keresése és foglalása is.

További változás, hogy csökkentek a szolgáltatásért felszámolt díjak. Az új rendszerrel normál percdíj helyett parkolási díjjal indul a bérlés, ami csak a gyújtás ráadásakor vált át menetdíjra, hogy emiatt se kelljen a tükrök és az ülés beállításával sietni. A parkolás elindításához mostantól az appon belül elegendő megnyomni a P-t, sőt vásárlás után a ki- és bepakoláskor is végig parkolási díjat számít fel a rendszer, így szintén nem kell sietniük a felhasználóknak.

A gépkocsik vezérlő elemeit fokozatosan cserélik, eddig 25 járműbe került be az új rendszer. Várhatóan július elejére fejeződik be a 300 autóból álló flotta átalakítása, addig a közösségi autóbérlők a gombos és a kulcsos megoldással is találkozhatnak.