CES 2021: triplázott a Continental

Kapcsolódó cikkek

CES 2021: triplázott a Continental

CES 2021: triplázott a Continental

autó

2 perc

A technológiai vállalat három díjat is elhoz az idei innovációs díjátadóról. A csúcstechnológiás Transparent Trailer technológiát és az ARS 540 radaros érzékelőt a „Járműintelligencia és Közlekedés” kategóriában, az Ac2ated hangrendszert pedig a „Járműn Belüli Szórakoztatás és Biztonság” kategóriában díjazzák.

A végső döntéseket egy független szakértői bírákból, többek közt ipari tervezőkből, mérnökökből és a szakmédia tagjaiból álló testület hozta meg annak érdekében, hogy a modern szórakoztató-elektronikai termékekkel kapcsolatos legkiválóbb tervezési és mérnöki munkákat jutalmazzák 28 kategóriában.

A Transparent Trailer technológia lehetővé teszi a sofőrök számára, hogy „átlássanak” a vontatott pótkocsin, és így tisztában lehessenek a mögötte és körülötte lévő területtel is. A Continental Surround View rendszerén alapuló megoldás technológiája biztonságosabb vezetést kínál vontatás során.

Két kamera és egy vezérlőegység együttesen egy olyan panorámaképet nyújt, amely gyakorlatilag láthatatlanná teszi a pótkocsit. Az eredmény egy zökkenőmentes élő adás formájában jelenik meg a sofőrnek, melyen keresztül láthatja a pótkocsi mögötti utat és az esetleges akadályokat.

A Continental ARS 540 az első gyártásra kész 4D-s képalkotó radar. A részlegestől a teljesen automatizált megoldásokig támogatja az automatizált vezetési rendszereket. A korábbi rendszerek csak a távolság, a sebesség és az azimut szög kapcsán voltak képesek információkat rögzíteni. Az ARS 540 nagy hatótávolságú radarérzékelője viszont az objektumok távolságán, sebességén és azimut szögén kívül kiszámítja helyüket és magasságukat is, hogy egy pontos térképet készítsen a vezetési környezetről 300 méteres körzetben.

Sőt, a radarérzékelő magasságmérő képessége még a legváltozatosabb objektumok, akár még kis tárgyak minden eddiginél pontosabb felismerését is lehetővé teszi. Emellett a kibővített funkcióknak köszönhetően az ARS 540 nagyfelbontású részletek felhasználásával azonosítja az objektumokat, annak érdekében, hogy kezelni tudja a komplex, vezetés közben előforduló szituációkat, akár még rossz fény- és időjárási viszonyok közepette is, nagy sebesség mellett.

A harmadik díjat a Continental és a Sennheiser technológiáinak partnerkapcsolata érdemelte ki. A közösen létrehozott megoldás egy skálázható és adaptív hangrendszert kínál, amely támogatja a mobilitás fejlődését az egyre inkább felhasználói élményorientált jövő felé.

Az Ac2ated Sound rendszerrel nincs szükség a hagyományos hangszórók járműbe való telepítésére, helyettük kisméretű és könnyűsúlyú aktuátorok kerülnek elhelyezésre, melyek a felületekkel lépnek kapcsolatba. Az újonnan hozzáadott fejtámla audiofunkció a személyre szabott hallgatási zónák egyedülálló élményét nyújtja, teljesen láthatatlan integrációval.

A Sennheiser AMBEO Mobility szolgáltatása az audiospecialista szabadalmaztatott AMBEO 3D hangtechnológiáját alkalmazza. Úgy tervezték, kalibrálták és finomhangolták, hogy rendkívül élénk hangzásképet és kristálytiszta kommunikációt nyújtson. A két technológia ötvözésével egy láthatatlan, megkapó, valós élményt nyújt a járműben utazó összes hallgató számára.