A Mercedesekbe és BMW-kbe is beköltözhet a kínai chatprogram

Kapcsolódó cikkek

A Mercedesekbe és BMW-kbe is beköltözhet a kínai chatprogram

A Mercedesekbe és BMW-kbe is beköltözhet a kínai chatprogram

autó

1 perc

Jöhetnek az újabb WeChat-felhasználók a meglévő több mint egymilliárd mellé. Igaz, egyelőre csak Kínában.

Hálózatba kapcsolt autókba szánt WeChat-változatot mutatott be a Tencent a Smart China Expón. A csevegőprogramnak a speciális verziója első körben az állami tulajdonban lévő Changan Automobile autóiban jelenik meg – számolt be róla a Bitport.hu.

A csevegőprogram ma már széles szolgáltatási kínálattal bír: a klasszikus hang-, video- és szöveges kommunikáció mellett például fizetési és szórakoztató funkciói is vannak. Az autós változat ehhez képest korlátozottabb funkcionalitással bír. A csetprogram a Changan Automobile modelljeinek multifunkciós kormányán egyébként önálló gombot kap.

A globális versenyben is nyomulnak

A mintegy 500 milliárd dollárt érő vállalat már jó ideje jelen van minden fontosabb területen. Az önvezető és hálózatba kapcsolt járművek fejlesztésében pedig fontos globális játékossá vált. Idén nyáron a BMW-vel kötött megállapodást a közös fejlesztésekről. A német gyártó ugyanis 2021-ben már szeretne 3-as szintű önvezető autókkal megjelenni a kínai piacon.

A kínai óriáscégnek jelenleg 21 autógyárral van partneri megállapodása, így valószínűsíthető, hogy a WeChat hamarosan megjelenik a Kínában forgalomba hozott BMW-kben, Mercedesekben és Audikban is.