A kés is lehet luxustermék

Kapcsolódó cikkek

A kés is lehet luxustermék

A kés is lehet luxustermék

Üzleti Hírek

2 perc

A 21. század olyan világot teremtett, amiben még a kés is lehet luxustermék, így a rendkívül magas minőségű tárgyak kedvelői a konyhai felszereléssel kapcsolatban is kiélhetik gyűjtő szenvedélyüket.

Egy luxuskés akár saját használatra, akár ajándékként is remek választás lehet, az viszont biztos, hogy különlegessé teszi a konyhát vagy a terítéket, melynek részét képezi.

A különlegességét egy késnek a minőségén kívül több más tényező is adhatja, például képviselheti távoli tájak konyhaművészetét, amatőr és profi szakácsoknak egyaránt segítségére sietve különleges fogások megalkotásában.

Luxuskések a nagyvilágból

A TRAMONTINA luxuskéseinek – Magyarország egyik legszínesebb választéka a kategóriában – története egy kis brazíliai kovácsműhelyben kezdődött, ma már viszont 18 ezer termékük közül választhatunk, szerencsére hazánkban is.

Ételt készíteni és enni az egyik legfontosabb emberi tevékenység. Nem mindegy, hogy mit eszünk és azt mivel és hogyan készítjük el. Az alapanyagok feldolgozásának, de a tálalásnak és étkezésnek is fontos eleme a vágás, szeletelés, sokat számít, hogy mennyi odafigyelést, eleganciát fektetünk bele.

A japán santoku kések kemény, vékony pengével rendelkeznek, így rendkívüli precizitást tesznek lehetővé. Kis súlyuknak köszönhetően pedig könnyen válhatunk virtuózaivá a használatuknak.

Persze a brazil gasztronómia, azon belül is a churrasco kedvelői sem maradhatnak egyedi kés nélkül, a rendkívüli élettartamra tervezett CHURRASCO ETNIAS késsel ők is megtalálhatják a nekik való darabot, mint ahogy a grillezés szerelmesei sem kell, hogy luxusszínvonalú grillkészlet nélkül tengessék a sütögetős napokat.

Sajt- és sonkaszeletelők

Mivel a sajtkultúra hazánkban is virágzik, ezért egy luxus sajtszeletelő kés egy gasztrorajongó otthonából sem hiányozhat.

A sonkaszeletelésnek sem érdemes nekiállni akármilyen késsel, érdemes egy erre a feladatra kifejlesztett, luxusmodellt választanunk, hiszen a sonkaszeletelők is a kések speciális típusait alkotják. A hatékony sonkaszeleteléshez vékony, rugalmas pengére van szükség, a lekerekített csúcs pedig az ízléses tálalást, felszolgálást segíti. 

Egy gondosan megválasztott modellel ugyanazt a hatást kelthetjük, mintha vendégeinkkel egy komoly vendéglőben étkeznénk.

Profi kések szakácsoknak

A luxuskések között is akad különbség, hiszen egy amatőr vagy félprofi használatra szánt darabbal szemben mások a követelmények, mintha komoly professzionális termelésnek tennénk ki őket.

A napi használatban viszont fokozottan számít a minőség, hiszen a hentesbárdokkal, csontozókésekkel, szúrókésekkel napi szinten sokat dolgoznak a szakácsok, egy minőségi modellel minden hús feldolgozása művészetté válhat.

Szerencsére már gondosan összeválogatva megkaphatjuk mindazt, amire egy szakácsnak csak szüksége lehet, egy üvegszálas markolatú, rozsdamentes acél pengéjű kollekció ünnepé varázsolhat minden napot a konyhában.