Vodafone 4G+ a Balatonnál is

Vodafone 4G+ a Balatonnál is

Vodafone 4G+ a Balatonnál is

szórakozás

2 perc

A Balaton keleti medencéjében is elindította a 4G+ szolgáltatást a Vodafone Magyarország.

Új szintre emelte a mobilinternetezés élményét a Balaton keleti medencéjében is a Vodafone Magyarország, hiszen a nyári szezonra készülve a turisták körében kiemelten népszerű térségben elindított 4G+ szolgáltatással akár 150 Mbit/s-os elméleti letöltési sebesség is elérhető. 

Vodafone 4G+: még gyorsabb a mobilnet

A 15 településen – a többi között Balatonkenesén, Zamárdin, Aszófőn, Csopakon és Siófokon – elérhető 4G+ szolgáltatás kiváló lehetőséget kínál arra is, hogy a nyaralni utazó előfizetők igénybe vehessék az új lakossági, hangalapú havidíjas tarifákba épített Vodafone Pass szolgáltatást. Ennek az előnye, hogy a népszerű közösségi applikációk nem fogyasztják az adatkeretet, használatukhoz csak minimális csomagban foglalt vagy vásárolt adatkerettel kell rendelkezni.  

„A balatoni 4G+ szolgáltatás elindítását az 1800 MHz-es LTE frekvenciasáv bekapcsolásával valósítottuk meg, amely egyben jelentős mértékben növelte 4G hálózatunk kapacitását is. Vállalatunk folyamatosan fejleszti hálózatát annak érdekében, hogy még gyorsabb adatátvitelt és megbízható, folyamatos kapcsolatot biztosítson, ezzel is hozzájárulva a Gigabit Magyarország építéséhez. A korlátlan applikációhasználat élményét kiteljesítő 4G+ hálózat bővítését is folytatjuk, Budapestet, Tatabányát és a Balaton keleti medencéjét követően egyre több nagyvárosban tesszük elérhetővé a szolgáltatást” – összegezte Amrita Gangotra, a Vodafone műszaki vezérigazgató-helyettese.

A balatoni hálózatfejlesztés keretében a társaság Ábrahámhegyen és Balatonkenesén is felújított egy-egy kilátót, amelyen Vodafone bázisállomások találhatók. A kapacitásnövelést indokolja, hogy a nyári hónapokban ugrásszerűen megnő az érintett cellák terhelése. A balatonkenesei esetében a kora tavaszi időszakhoz képest mintegy 3-szor annyi felhasználóval lehet számolni nyáron, míg az ábrahámhegyi esetében még kiugróbb, 6,5-szeres a növekedés.

A Vodafone fatorony és kilátó állagmegóvási projektjének első állomásaként, 2016-ban a 956 méteres Bálványon álló, korábban hosszú ideig a turisták elől lezárt Petőfi-kilátót újította fel.