Vezesse virtuális pórázon az egyedülálló drónt

Vezesse virtuális pórázon az egyedülálló drónt

Vezesse virtuális pórázon az egyedülálló drónt

szórakozás

2 perc

Főleg extrém sportolók számára lehet hasznos egy AirDog drón beszerzése, ami automatikusan nyomon követi a tulajdonosa minden mozdulatát.

A vállalkozás a tavalyi év során a Kickstarteren indított kampányt, hogy meg tudja szerezni a gyártás beindításához szükséges pénzt. A fejlesztőknek júliusra sikerült elérni céljukat, és most egy újabb 2 millió dolláros tőkeinjekcióhoz jutottak közösségi finanszírozás keretében. Ezzel az összeggel együtt a 20 fős vállalkozás mintegy 3 millió dollárt költött eddig arra, hogy elkezdődjön az egyedülálló készülékek sorozatgyártása.

A drónok lettek az idei CES nagy kedvencei >>A különleges kvadrokoptereket a sportolók számára jól ismert GoPro kamerával szerelték fel. Ez lehetővé teszi azt, hogy az eszköz pontosan be tudja azonosítani a felhasználók tartózkodási helyét, és nyomon követhesse mozgásukat a vállalat „AirLeash” elnevezésű rendszerén keresztül.

Az AirLeash egy csuklón hordható kiegészítő, mely nagy hatótávolságú vezeték nélküli kapcsolaton keresztül tudja a viselő pozíciójára vonatkozó adatokat továbbítani a drónoknak. A tulajdonos így zavartalanul élvezheti a sportolás örömeit, de szükség esetén távolról is tudja irányítani a drónokat a csuklópánt segítségével.

A kutyák pórázához hasonlóan az AirLeash egy láthatatlan köteléken keresztül kapcsolódik az AirDog drónokhoz. Az előzetes beállítások alapján így a felhasználókról síelés, kerékpározás vagy gördeszkázás közben is gyűjthet további adatokat.

Az egyszerű kialakításának köszönhetően ráadásul a tulajdonosának nincsen szüksége semmilyen különleges technikai tudásra ahhoz, hogy távolról irányítsa a robotrepülőt. Egy beépített forgásmérő giroszkóp gondoskodik arról, hogy a GoPro kamera által rögzített kép ne remegjen, míg a strapabíró és tartós formatervezés révén a drónokat bármilyen időjárási körülmény között be lehet vetni.

Órákig is képes a levegőben maradni az új drón >>A kamerával és akkumulátorral együtt a készülék nagyjából 4 font – tehát 1,8 kilogramm – súlyú, és 10-20 perces repülési idő a javasolt. A maximális sebessége 64 kilométer óránként, miközben körülbelül 300 méteres magasságba tud emelkedni.

A fejlesztők szerint az eszköz elsősorban azoknak lehet hasznos, akik szeretnék, ha az egyszerű beállítást követően szinte teljesen megfeledkezhetnének a készülékről. A Kickstarteren elindított közösségi finanszírozási kampány sikere jól példázza, hogy válnak az egymással összekapcsolt berendezések egyre innovatívabbá és elterjedtebbé.

Forrás: Connected World