Trükkös okosóra a CES-en

Trükkös okosóra a CES-en

Trükkös okosóra a CES-en

szórakozás

1 perc

A Lunar napelemes okosórát gyártó cég meglepő fejlesztést vitt a Las Vegas-i tech show-ra.

Első pillantásra az Oskron egy átlagos, sportos kronográf-stílusú darabnak tűnik. Számlapja kerek, tok részén pedig az óra funkcióinak beállításaira szolgáló úgynevezett korona mellett két gomb található. Az okos funkció a korona megnyomásával válik láthatóvá: ekkor a számlap alsó részén egy digitális felület jelenik meg. Az apró kijelzőn láthatók az okostelefonos értesítések, a dátum, az időzítő és a nemzetközi időzónák is.

A korona feletti gomb aktiválja a „telefonkereső” funkciót, az alsó gomb pedig a beépített iránytűt. Az utóbbi képes együttműködni a felhasználó mobilján található navigációs alkalmazással, a megfelelő irányt pedig vibrálással is jelzi az óra. Kérdés, hogy ez a megoldás mennyire lesz valóban használható és népszerű a felhasználók körében.

Az óra kétféle változatban érhető el. Az egyik tok része fekete, ez többféle szíjjal is megvásárolható. A másik modell fémből készült, ez talán kissé elegánsabb hatást kelt. A számlap alsó részében felvillanó képernyő megfelelő fényerejű és „tisztán” olvasható, kis méretéből fakadóan viszont nehéz elképzelni, hogy valaki egy hosszabb üzenetet is végiggörgessen rajta.

A 45 milliméteres tok nagynak számít, fedőlapja ásványi üvegből készült. A hátlapon található töltőpontoknál viszont célszerűbb lett volna mágneses kivitelezést alkalmazni.

A karóra Android és iOS operációs rendszerű telefonokkal egyaránt képes szinkronizálni, egy feltöltéssel pedig várhatóan legalább egy heti használatot bír. A töltöttséget jelző ikon egyébként az okostelefonokhoz hasonlóan itt is látható a képernyőn.

Az eszköz az Oskron német nyelvű honlapjáról rendelhető meg 450 euróért, és a német Amazonon is elérhető.

Forrás: