Rekordot döntött a Drónfesztivál

Kapcsolódó cikkek

Rekordot döntött a Drónfesztivál

Rekordot döntött a Drónfesztivál

szórakozás

1 perc

Több mint 1000 érdeklődő látogatott el Óbudára, a 3. Korzó Drónfesztiválra.

A drónversenyen idén is bárki kipróbálhatta magát, aki kíváncsi volt az eszközök gyakorlati használatára, a profik pedig saját repülő eszközeik tudását is bemutathatták. A technológia iránti egyre nagyobb érdeklődést jól mutatja, hogy a résztvevők száma megháromszorozódott a tavalyihoz képest.

„Idén három versenypályával és számos drónsimogatóval készültünk, és így a drónhasználat praktikus hátterével is megismerkedhettek a látogatók. Célunk, hogy a drónozás élménye ne csak látvány legyen, hanem egy olyan megfogható és elérhető technológia, amit bárki ki tud próbálni” – mondta a DroneSys ügyvezetője, az esemény szakmai partnere.

Daubner Csaba hozzátette, hogy egyre nagyobb az érdeklődés a pilóta nélküli repülő eszközök helyes használata iránt.

Csak idén már több mint 1200-an vettek részt a cég drónakadémiáján, ahol mindent megtudhatnak a résztvevők az eszközökről és azok biztonságos használatáról.

A drónokat átlagosan két fő csoport keresi: a kezdők és a fiatalabb generáció elsősorban saját használatra, kíváncsiságból próbálja ki a technológiát, míg a másik csoport szakmai tevékenységét segítő céllal keresi a számára legmegfelelőbb darabot.

A rendezvényen szó volt arról is, hogy bár az egyes készülékek más-más technológiai paraméterrel rendelkeznek, egy átlagos drón is képes 60-70 km/órás sebességgel repülni. Így városi környezetben egy biciklistát vagy autót könnyen tudnak követni.