Okosabbnál okosabb órák karácsonyra

Kapcsolódó cikkek

Okosabbnál okosabb órák karácsonyra

Okosabbnál okosabb órák karácsonyra

szórakozás

3 perc

Az egészségtudatos életmód terjedésével egyre népszerűbbé váló viselhető kiegészítők hasznos ajándékok lehetnek. De természetesen sok más olyan funkció is akad, ami miatt a felhasználók szívesen kapcsolják össze a karórájukat az okostelefonjukkal.

Apple Watch Series 4

A népszerű termék negyedik szériája egyfajta „szintlépést” jelent azoknak, akik folyamatosan figyelemmel szeretnék kísérni egészségi állapotukat. Az óra iPhone-kapcsolat nélkül is működik, de – a legtöbb fitneszkiegészítőhöz hasonlóan – ugyanúgy használható okostelefonhoz csatlakoztatva is.

Tudásának megfelelően az ára is a magasabb árkategóriába tartozik. Képernyője kétféle (40 vagy 44 milliméteres) változatban érhető el, cserélhető szíjainak köszönhetően pedig viselője aktuális hangulatához vagy ruházatához igazítható.

Samsung Galaxy Watch

A kör alakú számlapos készülék szintén képes „önálló” működésre is, és számos pluszfunkcióval is rendelkezik. Így például képes monitorozni viselője stressz-szintjét és alvásminőségét, beépített elektronikus SIM-kártyájának köszönhetően pedig a felhasználó folyamatosan kapcsolatban maradhat a külvilággal, azaz fogadhatja beérkező üzeneteit és hívásait. Az óra 46 milliméteres ezüst, valamint 42 milliméteres fekete és rózsaarany színben érhető el.

Fitbit Versa

Ez a modell egyfajta „virtuális” személyi edzőként funkcionál, ugyanis számos egészségügyi mutató mérésére képes. Legyen szó a napi mozgással kapcsolatos információkról, az edzésről vagy az alvásminőségről, a mért adatokat pedig a kapcsolódó Fitbit alkalmazásban jeleníti meg. A készülék szögletes számlapú, kifejezetten keskeny kialakítású, és számtalan – élénk színekben is elérhető – óraszíj szerezhető be hozzá.

Fitbit Charge 3

A nemrég debütált okosóra elődjeihez képest számos új és továbbfejlesztett funkcióval rendelkezik, akkumulátora pedig egy feltöltéssel akár egy teljes heti használatot is bír.

Népszerűségét jól mutatja, hogy a legalább két vagy három Fitbit termékkel rendelkező vásárlók több mint fele előrendeléssel szerezte meg az új darabot. A készülék kialakításán egyébként a korábbi modellekkel összehasonlítva elég sokat változtatott a gyártó. A Fitbit Charge 3-mal több mint 15-féle edzésprogram érhető el, továbbfejlesztett szenzorának köszönhetően pedig még pontosabb mérésre képes.

Garmin Vivosport

A beépített GPS-t tartalmazó darab monitorozza a mozgást és a megtett lépések számát, hogy viselője „átfogó képet” kaphasson fittségéről és egészségi állapotáról. A beépített pulzusmérőt is tartalmazó modell akkumulátora egy feltöltéssel akár hét napos használatot is bír.

Nixon Mission SS

Egy meglehetősen „robusztus”, sportos darabról van szó, amely a Google Wear operációs rendszerrel működik. A „strapabírást” 1,39 hüvelyk (nagyjából 3,5 centiméter) átmérőjű Corning Gorilla üveggel borított 400 x 400-as AMOLED képernyő, a rozsdamentes acélból készült órakeret és a szálerősített, öntött polikarbonát tok garantálja. Az eszköz 100 méteres mélységig vízálló.

V-Fitness Adult Activity Monitor

Az okoskarpánt monitorozza a viselője által megtett távolságot és a lépések, valamint az elégetett kalóriák számát, illetve a pulzusszámot és az alvásminőséget is figyelemmel kíséri.

Karcsú, de ugyanakkor nagyméretű képernyős kialakításának köszönhetően a felhasználó könnyedén leolvashatja róla aktivitási adatait vagy a pontos időt. A tulajdonos fogadhatja az okostelefonjára érkező értesítéseket és figyelmeztetéseket. Az ingyenesen letölthető, iOS és Android operációs rendszerre egyaránt elérhető i-gotU Life alkalmazásban pedig a kapcsolódó statisztikákat is megtekintheti és személyre szabhatja beállításait.

A kapcsolódó csomag része egy fekete és egy piros cserélhető szilikonpánt is. Az IPX7-es besorolású, víz- és karcálló darab a szintén a készlethez tartozó USB-töltővel segítségével feltöltve maximum egy heti használatot bír.

Forrás: