Már kétmilliárdan használják az Androidot

Már kétmilliárdan használják az Androidot

Már kétmilliárdan használják az Androidot

szórakozás

1 perc

A Google okostelefonos operációs rendszerét már hivatalosan is az emberiség nagyjából negyede használja, így toronymagasan a legnépszerűbb platformnak számít.

Átlépte a kétmilliárdos küszöböt az Android operációs rendszerrel futó aktív készülékek száma – jelentette be a Google vezérigazgatója, Sundar Pichai a Google I/O fejlesztői konferenciáján. A TechCrunch hozzátette, hogy utoljára 2015 szeptemberében adott információt a cég a felhasználók számáról, a mostani ahhoz képest 400 millióval nagyobb, ami tehát 25%-os növekedést jelent.

A kétmilliárdos határ áttörésével az Android operációs rendszer nagyjából kétszer annyi aktív felhasználót tudhat magáénak, mint az Apple iPhone és iPad készülékeit működtető iOS operációs rendszere. Ehhez természetesen érdemes azt is megjegyezni, hogy a készülékek piaci forgalmának aránya még mindig az Apple termékeinek kedvez, hiszen az egymilliárdos iOS-bázis készülékei érthető okokból csak az almás gyártótól származhatnak.

Az okostelefon-piacon összességében 80 százalékos a Google által a különböző gyártók számára szabadon rendelkezésre bocsátott Android részesedése.

A vezérigazgató megjegyezte, hogy az operációs rendszerrel egyetemben növekedett a fotókezelő Google Photos felhasználói bázisa is. Mostanra összesen 500 millióan használják havonta a szolgáltatást, és a felhasználók összesen 1,2 milliárd képet töltenek fel az internetre naponta.

A konferencián mellesleg csak úgy röpködtek a milliárdos számok: a cégnek jelenleg hét különböző szolgáltatása is van, melyek több mint egymilliárd aktív felhasználóval rendelkeznek havi szinten.