Kosarazzon úgy, mint a profi sportolók!

Kapcsolódó cikkek

Kosarazzon úgy, mint a profi sportolók!

Kosarazzon úgy, mint a profi sportolók!

szórakozás

7 perc

Természetesen túlzás lenne azt állítani, hogy okoseszközök segítségével bárki könnyedén elérheti a hivatásos játékosok szintjét, de tény, hogy hatékonyabb edzéseket tesznek lehetővé.

ShotTracker

Már kosárlabdázni is lehet okosan - olvassa el az első részt is!A rendszert három komponens alkotja: egy csuklón viselhető szenzor, melyet a csuklópánt vagy a ruhaujj alatt kell rögzíteni, egy másik, melyet a kosár hálójára kell helyezni, valamint a kapcsolódó applikáció. A hálón található szenzor az akkumulátor kímélése érdekében a kosárra dobások megkezdéséig alvó üzemmódban van.

A csuklószenzor súlya csupán 9,9 gramm, így viselése szinte észrevétlen marad. Amikor a játékos eldobja a labdát, a szenzor riasztást küld a gyűrűnél lévő „társának”, amely ezután rögzíti, hogy sikerült a dobás.

Az alkalmazás automatikusan összegyűjti a két érzékelő által rögzített adatokat, és valós idejű kiértékelést készít, így információval szolgál minden dobási kísérletről, azok sikerességéről, százalékos értékeiről, és ezek alapján dobási „térképet” is létrehoz. Ezen információk alapján pedig speciális gyakorlatokat ajánl fel, hogy a játékos javíthassa hiányosságait.

SOLIDshot karvédő

A kiegészítő célja elsősorban a dobási technika javítása. A rugalmas anyagból készült, kompressziós karvédőre emlékeztető szerkezetben több szenzor is található, ezek képesek folyamatos mozgáselemzésre, az akciók felismerésére, és azonnali visszajelzést adnak, amikor a labda kikerül a játékos kezéből.

A három érzékelő közül az egyik a játékos bicepszénél, a másik az alkaron, a harmadik pedig a kézfején található.

A teljes körű mozgáselemzés és az azonnali hangalapú, illetve vizuális visszajelzés sokat segíthet abban, hogy a sportoló tisztában legyen vele, miken kell még dolgoznia, és természetesen ehhez az eszközköz is tartozik okostelefonos alkalmazás.

VERT

Ez az apró szerkezet gyakorlatilag minden sportágban használható, ahol ugrani kell, az ugrások magasságától kezdve az ugrások számáig ugyanis mindet mér. A pulzusmérőkhöz hasonlóan a derékra vagy a mellkasra kell rögzíteni.

A készülék által rögzített információk elérhetők a kapcsolódó alkalmazásban vagy az interneten. Ha valaki sportolás közben meg akarja nézni ezeket az adatokat, csak be kell nyomnia a készülék oldalán található gombot, és az eszköz máris a statisztikákhoz ugrik.

DribbleUp

Ez a kosárlabda ugyan nem rendelkezik akkumulátorral és beépített high-tech elektronikával sem, de a játékos okostelefonos kamerájának segítségével követi a labda útját. A szabadalmaztatott algoritmusok folyamatosan szemmel tartják a labdát, akár akkor is, ha az a látókörön kívülre kerül.

A fiatal brooklyni testvérpár által megalkotott rendszer elsősorban a labdavezetési készséget fejleszti, annak minden mozdulatelemét részletesen megfigyeli, olyan tehát, mint egyfajta virtuális edző, aki instruálja a játékost az edzések folyamán, valamint külön elemzésekkel is szolgál.

A fentiekből is látható tehát, hogy a Dolgok Internetére építő technológiai megoldások ma már szinte tényleg mindenhol ott vannak, és a sport területén akár az utánpótlás kinevelésében is segíthetnek, valamint hozzájárulhatnak a jobb teljesítmény eléréséhez amatőr és profi szinten is.

Forrás: Gadgets & Wearables