Játékos tanulás: oktatórobot gyerekeknek

Játékos tanulás: oktatórobot gyerekeknek

Játékos tanulás: oktatórobot gyerekeknek

szórakozás

3 perc

A Thymio robot már jó ideje elérhető a piacon, mind otthoni használatra, mind pedig iskolák részére. A fejlesztés célja, hogy a gyerekek játékosan ismerjék meg a robotika és a programozás alapjait.

A Thymio már korábban feltűnt, mint intelligens oktatóeszköz. A kerekeken guruló apró robotot egy játékos programozófelület segítségével lehet betanítani különböző trükkökre, amelyeken a gyerekek nemcsak jól szórakoznak, hanem közben az informatikával is közelebbről megismerkednek.

Az eredeti készülékhez még USB-kábelre volt szükség, ami azt jelentette, hogyha valaki szerette volna módosítani a programját, akkor újra csatlakoztatnia kellett a robotot a számítógéphez.

Az új fejlesztés, amelyhez Indiegogo-kampányban gyűjtöttek pénzt, azonban már vezeték nélküli programozásra is képes. Ez technológiailag persze nem számít hatalmas előrelépésnek, de az mindenképpen figyelemreméltó, hogy egy ilyen kis eszközbe mennyi mindent bele lehet préselni.

A játékrobot ugyanis elég sok mindent tud: például képes követni egy előre meghatározott útvonalat, legyen szó beprogramozott irányokról vagy csak egy földre festett csíkról. De az elé kerülő tárgyakat is ügyesen kikerüli, sőt éles kanyarokra is képes, ha nem várt akadállyal találkozik.

A szórakoztatáshoz elengedhetetlen, hogy színesen villogjon, tud hangokat kiadni és még sok más játékos funkciót kapott, hogy a gyerekek számára valóban érdekes legyen.

Az Indiegogo-kampány támogatói 150 euróért juthatnak majd hozzá az eszközhöz, amelyet a svájci cég várhatóan novemberben szállít ki.