Amikor a papírrobot megmozdul és visszaszól

Amikor a papírrobot megmozdul és visszaszól

Amikor a papírrobot megmozdul és visszaszól

szórakozás

3 perc

Egy papírfigura is lehet digitális társ a mindennapokban.

Okos papírból hajtogatott mozgó játék? Igen, már ez is lehetséges: a ReadDIYmate nevű M2M-fejlesztés külsőleg nem több mint egy papírmasé, azonban olyan különböző játékfigurákba építhető okos eszközt jelöl, amely mobil alkalmazással kontrollálható.

A különböző sablonokból összerakható papírfigurák a bennük elhelyezett eszközzel képesek mozogni, hangot kiadni, valamint követni és közölni azt, ami készítőjükkel történik a digitális térben.    

A robotok működéséről itt nézheti meg a videót!Az apró robotok 10 percen belül összehajtogathatóak, az alap konfiguráció pedig egy webes kezelőfelületen keresztül állítható be. Ehhez sem technikai, sem egyéb fejlesztői előképzettség nem szükséges.

A ReaDIYmate wifivel kapcsolódik a világhálóhoz, így bárhová elhelyezhető a házban vagy az irodában. Olyan webes alkalmazásainkkal köthető össze, mint például a levelezés: vagyis alapbeállításként a robot képes arra, hogy az új e-mailek érkezését valamilyen hanggal vagy mozgással jelezze. De az eszköz természetesen a közösségi oldalakkal is összeköthető.

A kreatívak akár az építőkockákat is interaktívvá tehetik. Ha pedig a későbbiekben valaki továbbfejlesztené az új „társ” képességeit, ezt megteheti új alkalmazások és funkciók hozzáadásával.